Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η Μόνικα στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Ιουλίου

Τον νέο της ελληνόφωνο δίσκο με τίτλο «Ο Κήπος Είναι Ανθηρός», θα παρουσιάσει στο κοινό της η Μόνικα, που θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, τη Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Ιουλίου 2020.monika 2020

(ΦΩΤΟ: NEWS24/7.GR / WATKINSON)

Για τη συναυλία, διαβάζουμε:

«Το Ηρώδειο θα στολιστεί με τα χρώματα ενός όμορφου ελληνικού κήπου σε μια μοναδική συναυλία, στην οποία η Μόνικα θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ, έναν δίσκο που ετοίμαζε η ίδια για περισσότερο από δέκα χρόνια, φροντίζοντάς τον σαν μικρό κήπο. Το αποτέλεσμα πλαισιώθηκε από την κατάλληλη ομάδα και αναμένεται τώρα να ‘ανθίσει’, με τη συμμετοχή του κόσμου, στην καρδιά του Ηρωδείου.

‘Τι πιο ωραίο από το να νιώθεις να ξυπνούν οι αναμνήσεις της μουσικής που αγάπησες στο παρελθόν, ακούγοντας κάτι καινούργιο, κάτι ολόφρεσκο’, λέει η αγαπημένη τραγουδοποιός.

Με την ορχήστρα της και μια νεανική χορωδία, με παραδοσιακά όργανα όπως η λάφτα, το μαντολίνο και η άρπα, η Μόνικα, θα προσφέρει μια εμπειρία που θα μας ταξιδέψει από το παρελθόν στο παρόν, με παλιές επιτυχίες, νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια και πολλές εκπλήξεις. Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο...».

Για το νέο της άλμπουμ, η Μόνικα δήλωνε πριν λίγες ημέρες στο news247.gr:

«Τα περισσότερα από τα κομμάτια του "Κήπου" υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Το μοναδικό νέο που έγραψα επί τούτου είναι οι "Ιστορίες", που το είχα σαν demo και ηχογράφησα τώρα πρώτη φορά. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα σκοπό να ηχογραφήσω αυτά τα ελληνικά τραγούδια αλλά για κάποιο λόγο δεν ένιωθα ότι ταίριαζαν στους δίσκους που έβγαζα - Προσπαθώ πάντα οι δίσκοι μου να έχουν μια συνοχή και στον ήχο και στον concept.

Στην αρχή ήταν το "Avatar", μετά κυκλοφόρησα το "Exit" που είχε πιο κλασικά στοιχεία και αναφορές σε Μορικόνε, οπότε δεν μου ταίριαζαν τα ελληνόφωνα εκεί. Ήρθε μετά η συνεργασία στο "EP" με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στη συνέχεια πήγα στη Νέα Υόρκη, όπου και ασχολήθηκα με τον δίσκο μου "Secret In The Dark". Στη Ν. Υόρκη ήταν η πρώτη φορά που μοιράστηκα τα ελληνικά μου κομμάτια με Αμερικανούς και δέχτηκαν θερμή ανταπόκριση. Τότε νομίζω μου ξύπνησε το "μικρόβιο" μήπως πρέπει να γυρίσω στην Ελλάδα και να κάνω τον δίσκο αυτό. Οι συνθήκες το έφεραν να ξεκινήσει πέρυσι το καλοκαίρι με αφορμή την επανεκτέλεση του "Bloody Something" που έκανα για τη σειρά "Έρωτας μετά". Τότε βρήκα την ομάδα μου στην Ελλάδα - κάποιοι είναι παλιοί συνεργάτες, κάποιοι είναι πολύ καινούργιοι. Οπότε βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή, οι κατάλληλοι άνθρωποι, το γεγονός ότι ήμουν στις Σπέτσες και το κατάφερα».

Η Μόνικα, γεννημένη το 1985, είναι κόρη του Ορθοπεδικού και π. διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής στο Καρπενήσι κ. Νικόλαου Χριστοδούλου και της κας Ηλιοστάλαχτης Χριστοδούλου.

Η οικογένεια Χριστοδούλου έζησε για είκοσι και πλέον χρόνια στο Καρπενήσι, από το 1989 έως το 2009. Η Μόνικα άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τα 5 της όταν ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου. Αργότερα προτίμησε τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας ενώ καθοριστική ήταν η εισαγωγή της στην Φιλαρμονική του δήμου Καρπενησίου όπου έμαθε σαξόφωνο.

Ήταν, αργότερα, μέλος του συγκροτήματος του αδερφού της, Θανάση Χριστοδούλου, της μπάντας Serpentine όπου τραγουδούσε και έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα ενώ συμμετείχε και σε άλλα συγκροτήματα όπου έπαιζε σαξόφωνο και έκανε φωνητικά.

Κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο (Avatar) το 2008 και ακολούθησαν οι δίσκοι Exit (2010) και Secret in the Dark (2014).