Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κάλεσμα για στήριξη της τοπικής αγοράς, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων. Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου

zinopoulou-2020-adeia1

από την έντυπη έκδοση

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου (13/7) και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Στη «μουδιασμένη» τοπική αγορά του Καρπενησίου, έμποροι και καταστηματάρχες δεν τρέφουν αυταπάτες περί ξαφνικής… άνθησης στα ταμεία τους, ωστόσο ευελπιστούν ότι σταδιακά, από τα τέλη Ιουλίου και κυρίως στη διάρκεια του Αυγούστου, η κίνηση θα αυξηθεί και ο κλάδος θα «ανασάνει», έστω και πρόσκαιρα.

«Οι προοπτικές δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες γιατί οι άνθρωποι που μένουν στον τόπο, εκτός από λίγες κατηγορίες εργαζομένων, δεν έχουν σταθερό εισόδημα. Οι ετεροδημότες, δε, είναι αρκετά ‘μαζεμένοι’ μέχρι στιγμής, ενώ δεν υπάρχουν και εκδηλώσεις. Στο κομμάτι του εσωτερικού τουρισμού δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα αλλά ευελπιστούμε ότι από το τρίτο 10ήμερο του Ιουλίου, όπως και όλος ο Αύγουστος, θα δώσουν μια διαφορετική εικόνα στον κλάδο», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου.

Με σύνθημα «…δεν έχουμε παζάρι, έχουμε όμως πολύ καλές εκπτώσεις», προαναγγέλλει, δε, γενναιόδωρες προσφορές στα τέλη του τρέχοντος μήνα και στο ξεκίνημα του Αυγούστου, διάστημα που επρόκειτο να διεξαχθεί (όπως κάθε χρόνο) η εμποροπανήγυρη του Προφ. Ηλία.

Φέτος, τα νέα δεδομένα, λόγω πανδημίας, οδήγησαν τον δήμο Καρπενησίου στην απόφαση ματαίωσης του παζαριού, ωστόσο οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης, όπου, όπως λέει η πρόεδρος των εμπόρων, θα συναντήσουν φιλική εξυπηρέτηση, τήρηση των μέτρων ασφαλείας, εξαιρετικές τιμές και ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλων των ειδών.