Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Έφυγε από τη ζωή, στα 80 του, ο Ιωάννης Κεχριμπάρης, του γνωστού παντοπωλείου στο Καρπενήσι - Την Παρασκευή (24/7) η κηδεία του

Σε ηλικία ογδόντα ετών, έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Σερ. Κεχριμπάρης, εμβληματική φιγούρα στον τομέα του εμπορίου στο Καρπενήσι, ιδιοκτήτης επί δεκαετίες παντοπωλείου στο κέντρο της πόλης.kexrimparis-ioannis-super-market1

Μεγαλωμένος σε οικογένεια εμπόρων, ασχολήθηκε με την επιχείρηση από πολύ μικρή ηλικία, εργαζόμενος σε εποχές δύσκολες και αντίξοες. Το παντοπωλείο στεγάζονταν για πολλές δεκαετίες επί της Κ. Αιτωλού και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’40 καταστράφηκε ολοσχερώς στον πόλεμο.

Από τα μέσα του '80 μεταφέρθηκε στην οδό Αθανασίου Καρπενησιώτη, στον αριθμό 40, όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα, με ιδιοκτήτη τον γιο του εκλιπόντος Ι. Κεχριμπάρη, Σεραφείμ. Επί ημερών του Ιωάννη Κεχριμπάρη, η οικογενειακή επιχείρηση αντιστάθηκε στην «επέλαση» των σούπερ μάρκετ, διατήρησε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της και πέρασε στη νέα εποχή, με σεβασμό στα στοιχεία που κατέστησαν το κατάστημα σημείο αναφοράς για το μικρό Καρπενήσι.

Για την πολύχρονη επιχειρηματική του παρουσία και δραστηριότητα, ο Ι. Κεχριμπάρης είχε βραβευθεί από τον δήμο Καρπενησίου, σε ειδική εκδήλωση το 2010. Το τελευταίο διάστημα, η υγεία του είχε επιδεινωθεί.

Η κηδεία του Ιωάννη Σερ. Κεχριμπάρη έγινε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Παναγίας Καρπενησίου.