Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Διάθεση καυσόξυλων από το Δασαρχείο Καρπενησίου. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και τα δικαιολογητικά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Δασαρχείο Καρπενησίου προχωρά στη διάθεση καυσόξυλων ελάτης, με ανάλογο αντίτιμο που καθορίζεται από το ΥΠΕΝ. Τα καυσόξυλα θα παραληφθούν από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς από τα Δημόσια Δάση Περιφέρειας Δασαρχείου Καρπενησίου, για την κάλυψη ατομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του.dasarxeio11111

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διάθεσή τους θα γίνει κατά προτεραιότητα. Έτσι, θα προηγείται η ικανοποίηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες στρατευμένων). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Δασαρχείο μέχρι τις 3 Αυγούστου 2020. 

Τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι:

Βεβαίωση συνταξιούχου ΟΓΑ (δίνεται από τον ανταποκριτή του ΟΓΑ του Δήμου), βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (δίνεται από τον δήμο), βεβαίωση πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας (δίνεται από τον Δήμο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης), βεβαίωση αναπηρίας σε ποσοστό άνω του 67%  (βεβαιώνεται από πιστοποιητικό Α΄θμιας ή Β΄θμιας Επιτροπής ή από Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας), βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας (βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ), βεβαίωση στρατευμένων οικογενειαρχών (η ιδιότητα του στρατευμένου οικογενειάρχη βεβαιώνεται με φωτοτυπία της στρατιωτικής του ταυτότητας ή βεβαίωση της αρμόδιας στρατιωτικής μονάδας) και φωτοτυπία εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2019 (σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκκαθαριστικό του 2019, να προσκομιστεί του 2018).