Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου. Τι θα δούμε το τριήμερο 31/7 - 2/8

Παρά τις δύσκολες συνθήκες του κορονοϊού, η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου δε λέει να το βάλει κάτω. Αν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα μεγαλόπνοο εγχείρημα που ετοίμαζαν για τον Μάιο που μας πέρασε, αποφάσισαν να μας διασκεδάσουν για μια ακόμη φορά, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους σε μια νέα θεατρική προσέγγιση και παρουσιάζοντας αυτή τη φορά έξι μικρά μονόπρακτα με κοινή θεματική.theatriki-omada-july20201

Έτσι, το τριήμερο της Παρασκευής 31 Ιουλίου, Σαββάτου 1 και Κυριακής 2 Αυγούστου 2020, στις 9 το βράδυ, στο ανακαινισμένο μικρό αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης θα έχουμε την ευκαιρία μιας ακόμη θεατρικής εμπειρίας, από αυτές που για χρόνια τώρα μας έχει συνηθίσει η θεατρική ομάδα. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 3 ευρώ, και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας, κα Βασιλική Σταμάτη, «τα έξι μονόπρακτα αποτελούν τροφή για σκέψη στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Συνεκτικός ιστός των πέντε ιστοριών, ένα καζίνο. Στην ταράτσα του, υπάρχει πολυτελές καφέ που προσελκύει τους ήρωες, κι εκεί διαδραματίζονται μικρά αποσπάσματα της καθημερινότητάς τους, μιας καθημερινότητας που αντικαθρεφτίζεται στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν είναι όμως μόνο ο χώρος που τους συνδέει. Είναι και η υποκρισία, η υπεκφυγή, η αδυναμία να επαναστατήσουν. Είναι το κρυμμένο ψέμα που τους ορίζει. Και είναι και το χρήμα. Αυτό που μπορεί να αντικαταστήσει και να αγοράσει ακόμη και την αγάπη, ακόμη και την πίστη, ακόμη και την ίδια τη ζωή. Η σύγχρονη εκδοχή του Μαμωνά των αρχαίων».

Πρόκειται για έξι πικρές κωμωδίες με πολλά δραματικά στοιχεία που εγγυώνται το γέλιο, αλλά κυρίως την ηθική μας συμμετοχή, καθώς τα δράματα των ηρώων δεν είναι ανοίκεια, δεν μας είναι άγνωστα. Αν κοιτάξουμε μέσα μας, θα δούμε τον εαυτό μας στη σκηνή. Μπορεί να μην παραδεχόμαστε ότι είμαστε έτσι. Φυσικό είναι. Τουλάχιστον όμως μπορούμε να δούμε πώς νιώθουν όσοι είναι έτσι. Μπορούμε να δούμε πως θα αποφύγουμε να γίνουμε έτσι. Εξ άλλου τα παθήματα των ηθοποιών στη σκηνή είναι αυτά που οδηγούν στη δική μας κάθαρση.

Για μια ακόμη φορά, η Θεατρική Ομάδα της πόλης μας αναλαμβάνει να μας προσφέρει ουσιαστική ψυχαγωγία και είναι ευκαιρία για όλους μας να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια διασκεδάζοντας και συμμετέχοντας.theatriki-omada-july20202