Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Απόψε η πρεμιέρα της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού. Τι θα δούμε στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου

Απόψε, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 το βράδυ, ξεκινούν οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου. Οι παραστάσεις θα γίνουν στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης, θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 2 Αυγούστου και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι τρία (3) ευρώ.theatriki-omada-july2020

Φωτογραφία από την πρόβα τζενεράλε των ηθοποιών του Πολιτιστικού. Οι παραστάσεις θα παιχτούν την Παρασκευή 31/7, Σάββατο 1 και Κυριακή 2/8

Τι πραγματεύεται

Η παράσταση περιέχει μικρά μονόπρακτα με κοινή θεματική, τα οποία διαδραματίζονται στο ρουφ γκάρντεν ενός καζίνο.  Τα μονόπρακτα αφορούν δυο συντηρητικούς κυρίους που βλέπουν τη ζωή να τους φεύγει μέσα από τα χέρια τους, μια μητέρα με την κόρη της που κυνηγούν τον πλούσιο γαμπρό, παρερμηνεύοντας την αξία των χρημάτων και το ρόλο τους στην ευτυχία, αλλά κι ένα νεόπλουτο ζευγάρι που όταν ξεκινούσε τη ζωή τους είχε πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για την κοινωνική δικαιοσύνη, τις οποίες και πρόδωσαν. Υπάρχει επίσης μια μητέρα με τον άβουλο γιο της, καθώς κι ένα ζευγάρι αποτυχημένων της ζωής που ζει στα όρια της νομιμότητας και ψάχνει την ευτυχία, όπως όλοι μας.

Τα κείμενα ανήκουν σε γνωστούς και ξένους συγγραφείς, όπως ο Αντώνης Σαμαράκης και ο Ντέγκο Φάμπρι, ενώ δύο από αυτά αποτελούν το συγγραφικό ντεμπούτο της Βασιλικής Σταμάτη η οποία τόσα χρόνια τώρα μας εκπλήσσει με τις σκηνοθετικές της ικανότητες και την επιλογή των παραστάσεων.

Όπως δήλωσε η ίδια «…πρόκειται για έξι πικρές κωμωδίες με πολλά δραματικά στοιχεία που εγγυώνται το γέλιο αλλά κυρίως την ηθική μας συμμετοχή, καθώς τα δράματα των ηρώων δεν είναι ανοίκεια, δεν μας είναι άγνωστα. Αν κοιτάξουμε μέσα μας θα δούμε τον εαυτό μας στη σκηνή. Μπορεί να μην παραδεχόμαστε ότι είμαστε έτσι. Φυσικό είναι. Τουλάχιστον όμως μπορούμε να δούμε πώς νιώθουν όσοι είναι έτσι. Μπορούμε να δούμε πως θα αποφύγουμε να γίνουμε έτσι. Εξ άλλου τα παθήματα των ηθοποιών στη σκηνή είναι αυτά που οδηγούν στη δική μας κάθαρση».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Ηλίας Τσώνης, που συμμετέχει και σε ένα από τα μονόπρακτα, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης και ζητά τη συμπαράστασή τους στο νέο εγχείρημα της Θεατρικής Ομάδας.