Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ανοικτό και τον Αύγουστο το Κολυμβητήριο Καρπενησίου. Πώς θα λειτουργήσει και με ποιες προϋποθέσεις για το κοινό

από την έντυπη έκδοση

Βρέθηκε λύση για τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου κατά τον μήνα Αύγουστο και έτσι οι πισίνες θα είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά, απογευματινές ώρες.kolimbitirio-apo-psila-agones1

Ανοιχτό θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έπειτα από σχετική απόφαση του δήμου Καρπενησίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να κάνουν δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων στη διάρκεια αυτού του πρωτόγνωρου, από κάθε άποψη, καλοκαιριού.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, πρόθεση των ανθρώπων του δήμου ήταν εξαρχής η παράταση λειτουργίας του κολυμβητηρίου και τον Αύγουστο, καθώς αφενός μεν οι εγκαταστάσεις παρέμειναν κλειστές τους προηγούμενους μήνες λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, αφετέρου δε στις αρχές του φθινοπώρου προγραμματίζονται εργασίες επισκευής-αναβάθμισης στο κτήριο, με αποτέλεσμα το κολυμβητήριο να αναστείλει τη λειτουργία του για εβδομάδες.

Το πρόβλημα εντοπιζόταν στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, με δεδομένο ότι οι δύο κολυμβητικοί σύλλογοι είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους στον δήμο να μην λειτουργήσουν τον μήνα Αύγουστο. Τελικά, ύστερα από διαβουλεύσεις, οι σύλλογοι θα διαθέσουν, για λόγους ασφαλείας, δύο (2) ναυαγοσώστες.

Το Κολυμβητήριο του δ. Καρπενησίου θα λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 15:30 έως 19:30 το απόγευμα. Απαραίτητη για τη χρήση του από τους δημότες είναι η ιατρική βεβαίωση ότι δε νοσούν, καθώς και η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον covid-19.