Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Περισσότερα από 40 δείγματα θα σταλούν για μοριακό έλεγχο κορονοϊού, από τις επαφές της 81χρονης στα Άγραφα

koronoios-iatreio-agrafa

Περισσότερα από 40 δείγματα αναμένεται να συγκεντρωθούν από την ιχνηλάτηση των επαφών της ηλικιωμένης στα Άγραφα. Μεταξύ των παραπάνω δειγμάτων είναι και το δεύτερο δείγμα που ελήφθη σήμερα από την 81χρονη, καθώς το πρώτο δείγμα που ελήφθη αρχικά και το αποτέλεσμα εκδόθηκε χθες προέκυψε “ασθενώς θετικό στον κορονοϊό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ, που βρίσκεται στα Άγραφα αλλά και στο Καρπενήσι, από το πρωί λαμβάνει δείγματα από άτομα τα οποία βρίσκονται κοντά στην ηλικιωμένη και το συγγενικό της περιβάλλον, όπως επίσης δείγματα θα σταλούν από την υγειονομική επαφή της ηλικιωμένης.

Ήδη από το Νοσοκομείο Καρπενησίου έχουν συλλεχθεί 15 δείγματα υγειονομικού προσωπικού. Από νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, από το Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ηλικιωμένη προχθές την Τετάρτη ξημερώματα από τα Άγραφα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. 

Η ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνιμα στα Άγραφα, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν μετακινείται, παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και νοσηλεύεται σε θάλαμο αυξημένης καραντίνας στην ειδική πτέρυγα του Νοσοκομείου Καρπενησίου. 

Σε οικειοθελή καραντίνα στο σπίτι τους τα Άγραφα παραμένουν ο γιος της και η σύζυγός του, πού διαμένουν στα Άγραφα και συντηρούσαν την ηλικιωμένη γυναίκα.