Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Αρνητικό στον κορονοϊό, βγήκε το 2ο δείγμα της 81χρονης από τα Άγραφα. Αρνητικά και όλα τα δείγματα του Νοσοκομείου στην Ευρυτανία

Ευχάριστα νέα για την 81χρονη από τα Άγραφα η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρπενησίου με συμπτώματα κορονοϊού, καθώς το 2ο δείγμα που ελήφθη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και εστάλη το πρωί του Σαββάτου (1/8) στο Νοσοκομείο Λάρισας για μοριακό έλεγχο, προέκυψε αρνητικό.

koronoios-nosokomeio-edit22 

Να θυμίσουμε ότι το 1ο δείγμα της 81χρονης γυναίκας είχε χαρακτηριστεί "ασθενώς θετικό" στον κορονοϊό. 

Αρνητικά βγήκαν και τα δεκαπέντε (15) δείγματα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και του ΕΚΑΒ, που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς είχαν επαφή με την ηλικιωμένη.

Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρης Καρατσίκης, η ηλικιωμένη γυναίκα θα συνεχίσει να νοσηλεύεται στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο του νοσοκομείου, σε θάλαμο αυξημένης καραντίνας μέχρι και την Τρίτη, ώστε να ληφθεί και 3ο δείγμα που θα σταλεί για μοριακό έλεγχο στο Νοσοκομείο Λάρισας, ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα. 


Άλλα 23 δείγματα τα οποία ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ απο το συγγενικό και ευρύτερο περιβάλλον της ηλικιωμένης στην περιοχή των Αγράφων, αναμένεται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να είναι και αυτά αρνητικά, καθώς το 2ο δείγμα της 81χρονης βγήκε σήμερα αρνητικό.

Αναμένονται όμως τα τελικά αποτελέσματα που θα δοθούν την Δευτέρα 3/8. Μέχρι τότε, τα άτομα αυτά που έχουν ενημερωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παραμένουν σε οικειοθελή καραντίνα κατ’ οικον.

Τη θετική είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο οποίος σε σχετικό ενημερωτικό μήνυμα, αναφέρει:

"ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΡΑΦΑ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η δεύτερη εξέταση του κρούσματος αποδείχθηκε αρνητική. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα την Τρίτη θα γίνει νέα εξέταση του δείγματος".

Όπως όλα δείχνουν, η Ευρυτανία θα παραμείνει ένας από τους ελάχιστους (αν όχι ο μοναδικός, πλέον) νομός δίχως κρούσμα κορονοϊού. Για να διατηρηθεί η θετική πορεία, όμως, χρειάζεται όλοι να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης που συστήνουν οι ειδικοί, με υπευθυνότητα και επαγρύπνηση. Ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας αφίξεων Ευρυτάνων και επισκεπτών απ' όλη την επικράτεια, γι' αυτό απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.