Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αναβαθμίζονται τα τρία γήπεδα τένις στο Κεφαλόβρυσο. Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η χρηματοδότηση (έντυπη)

από την έντυπη έκδοση

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας σε πρόσφατη συνεδρίασή του, όπως έγραφαν σε αναλυτικό ρεπορτάζ τους τα Ευρυτανικά Νέα, ενέκρινε χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 3,6 εκατ. ευρώ για τον νομό Ευρυτανίας. Συνοψίζονται σε δύο «πακέτα» έργων και προγραμματικών συμβάσεων. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν δώδεκα (12) έργα, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ και πέντε (5) προγραμματικές συμβάσεις, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.tenis-gipeda-kefalovriso20201

Μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο αποδέχθηκε τις προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και άναψε το πράσινο φως για έργα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, εγκρίνοντας την υπογραφή πέντε προγραμματικών συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.395.000 ευρώ, για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Τα τρία από τα πέντε έργα θα κατασκευαστούν μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον Δήμο Αγράφων και τα άλλα δύο από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Ευρυτανίας με τις πιστώσεις εξασφαλισμένες.

Μεταξύ των πέντε έργων που έχουν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος είναι και το έργο «Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 395.000 ευρώ που αφορά την αναβάθμιση των τριών γηπέδων τένις στο Κεφαλόβρυσο και την ολοκλήρωση των έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Γυμνάσιο - Λύκειο Καρπενησίου. Τα γήπεδα στο Κεφαλόβρυσο βρίσκονται εδώ και αρκετά χρόνια σε κακή κατάσταση, έχοντας υποστεί σημαντικές φθορές από τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.tenis-gipeda-kefalovriso20202

Συγκεκριμένα, αφορά την ανακαίνιση των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο Κεφαλόβρυσο με προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ειδικού τύπου, αλλά και την ολοκλήρωση των εργασιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καρπενησίου, με εργασίες υποδομών στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, με προμήθεια και τοποθέτηση tartan και συνθετικού χλοοτάπητα, καθώς και με εργασίες διαμόρφωσης στίβου, ώστε να μπορούν στο συγκεκριμένο χώρο να φιλοξενούνται τόσο αγώνες ερασιτεχνικού αθλητισμού, όσο και μαθητικοί αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Ευρυτανίας.