Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

  • Ρεκόρ συμμετοχών για την ΑΛΑΚ στον αγώνα Drift του Λουτρακίου

  • Το Σάββατο (24/10) η νέα πεζοπορία του ΕΟΣ Καρπενησίου

  • Πεζοπορία και ποδηλασία με σύμμαχο τον καιρό, για τον Πεζοπορικό Σύλλογο Καρπενησίου

  • Κύπελλο Ελλάδας: Ταξίδι στην Άρτα για την Ποταμιά

  • Ιδανικός τόπος το Καρπενήσι για τρέξιμο βουνού. Η ευρυτανικής καταγωγής αθλήτρια Ζωή Σταμούλη στα Ε.Ν. (ΦΩΤΟ)

  • (ΦΩΤΟ) Πρωταγωνιστές και στη Χίο οι οδηγοί της ΑΛΑΚ - Θέσεις στο βάθρο, πρωτιά για Ράπτη

Στο Καρπενήσι για προετοιμασία. Αρχίζουν από σήμερα οι αφίξεις, ποιες ομάδες θα «χτιστούν» επί ευρυτανικού εδάφους

από την έντυπη έκδοση

Τα πρωτόγνωρα δεδομένα που επέβαλε η πανδημία τροποποιήσαν πλήρως τον προγραμματισμό των ελληνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων. Η επιλογή του εξωτερικού για προετοιμασία έχασε έδαφος, με το Καρπενήσι να αποτελεί και φέτος δημοφιλή προορισμό για ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά και μικρότερων κατηγοριών, έστω και αν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που θα χτιστούν επί ευρυτανικού εδάφους θα είναι λιγότερες σε σύγκριση με προηγούμενα έτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, επί ευρυτανικού εδάφους θα προπονηθούν ενόψει της νέας σεζόν τρεις ομάδες της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας και ακόμα 5-6 σύλλογοι που αγωνίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες.proetoimasia-rxeio11

ΠΑΣ Γιάννινα ο πρώτος

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στη Σούπερ Λίγκα (αναδείχθηκε πρωταθλητής στη SL2) και ήδη, το χτίσιμο για τη νέα -απαιτητική- σεζόν έχει ξεκινήσει για τους Ηπειρώτες. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που προέρχεται από πολύμηνη αγωνιστική αποχή λόγω διακοπής του πρωταθλήματος, επιλέγει το Καρπενήσι για 8η συνεχή χρονιά ως τον τόπο της καλοκαιρινής του προετοιμασίας.

Η αποστολή της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα αναχώρησε το πρωί της Κυριακής (2/8) με προορισμό το Καρπενήσι. Η αποστολή της ομάδας αποτελείται από τους: ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ, ΓΙΑΝΝΙΚΟΓΛΟΥ, ΜΠΟΤΣΑΡΗ, ΚΑΡΤΑΛΗ, ΠΑΜΛΙΔΗ, CASTRO, KRIZMAN, ΛΩΛΗ, ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ, NAUMETS, ΛΙΑΣΟ, ΠΗΛΙΟ, ΣΑΛΙΑΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ, LEO, ΓΡΟΣΔΑΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, ΣΙΟΝΤΗ, ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΙΑ, ΞΥΔΑ, ΖΙΟΥΛΗ, ΓΩΓΟ, ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ΡΙΖΟ.

Η ομάδα θα έχει άφιξη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο AVARIS και το απόγευμα οι παίκτες έχουν την πρώτη προπόνησή τους, στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείου στην περιοχή του Κεφαλοβρύσου, νότια του Καρπενησίου.proetoimasia-rxeio22

Λαμία και Παναιτωλικός

Την ίδια στιγμή, η γειτονική Λαμία, που θα αγωνιστεί για 4η συνεχή χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, επέλεξε και φέτος το… αγαπημένο της Καρπενήσι για προετοιμασία. Οι Φθιωτοί, οι οποίοι σταθερά τα τελευταία χρόνια «χτίζονται» επί ευρυτανικού εδάφους, αναμένεται να αφιχθούν στα μέσα Αυγούστου, θα παραμείνουν για διάστημα περίπου δέκα ημερών και θα επιδιώξουν να «κλείσουν» φιλικά παιχνίδια για να τεστάρουν την πρόοδο των ποδοσφαιριστών.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμα ομάδα με έδρα όμορο νομό, ο Παναιτωλικός (Αγρίνιο), κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί, επίσης, στο Καρπενήσι για προετοιμασία. Οι Αιτωλοακαρνάνες, με σταθερή παρουσία στην πρώτη εθνική κατηγορία, προτίμησαν (και φέτος) την ευρυτανική πρωτεύουσα για τις θερινές προπονήσεις τους, που θα γίνουν το διάστημα 17-28 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2019, στο Καρπενήσι βρέθηκαν πέντε ομάδες της Σούπερ Λίγκας -Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΝΠΣ Βόλος, Λάρισα, Λαμία. Φέτος, ακόμα και τα μεγάλα κλαμπ επέλεξαν να παραμείνουν εντός συνόρων για την προετοιμασία τους. Ο ΠΑΟΚ, που είχε εξετάσει την περίπτωση του Καρπενησίου, θα βρεθεί στην Πορταριά Πηλίου, ο Παναθηναϊκός δεν θα φύγει από την Αττική (διαθέτει προπονητικό κέντρο στο Κορωπί), ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν έχουν καταλήξει σε οριστική απόφαση -καθώς έχουν ακόμα αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στο Πήλιο θα βρεθεί επίσης ο Ατρόμητος Αθηνών, ενώ ο Άρης θα προπονηθεί στα 3-5 Πηγάδια.

Οι υπόλοιποι

Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε η παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στο Καρπενήσι. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προετοιμαστούν στο Αθλητικό Κέντρο, το διάστημα 17-25 Αυγούστου, ενώ θα διαμείνουν σε ξενοδοχειακή μονάδα στο χωριό του Αγίου Νικολάου (Casa Di Neve). Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, εξάλλου, βρέθηκε πρόσφατα αντιπροσωπεία του ΑΟ Τρίκαλα, ώστε να επιθεωρήσει την κατάσταση των γηπέδων στο Αθλητικό Κέντρο. Οι Τρικαλινοί έμειναν ικανοποιημένοι απ’ όσα αντίκρισαν και θα έλθουν και αυτοί για προετοιμασία το διάστημα 17 -26 Αυγούστου.

Στο Καρπενήσι θα καταλήξει και ο Λεβαδειακός, του «δικού» μας Παναγιώτη Λιάγκα, όπως, επίσης, η Αθλητική Ένωση Μυκόνου (6-14 Αυγούστου) και ο Αήττητος Σπάτων (6-14/8).