Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

“ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2012”. Το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για τον Κατσαντώνη στον Μάραθο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δήμος Αγράφων και ο Σύλλογος Απανταχού Μαραθιωτών πραγματοποιούν εκδηλώσεις προς τιμή του ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη - Κατσαντώνη, στη γενέτειρά του, τον Μάραθο Αγράφων

katsantonia arxeio

AΡΧΕΙΟ


 

Οι φετινές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή της Πεντηκοστής, 3 Ιουνίου 2012, ενώ να αναφέρουμε πως επικεντρώνονται στην επέτειο των τριάντα χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου (1982 – 2012) των Απανταχού Μαραθιωτών.

Έτσι, έχει προγραμματιστεί δημόσιος διάλογος για την ιστορία, τη σημερινή κατάσταση και το μέλλον του χωριού και του συλλόγου.

Εντωμεταξύ, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία του χωριού, θα παρουσιαστεί διατριβή του φίλου των Αγράφων, δρ. Τάκη Ντάσιου, με θέμα «Η στράτα των νομάδων Σαρακατσαναίων Αγραφιωτών: Αλίαρτος Βοιωτίας - Νιάλα Αγράφων Ευρυτανίας», καθώς επίσης και το λεύκωμά του «Στ’ Αγραφα», το οποίο εκδόθηκε το 1998.

Ο δρ. Ντάσιος θα μιλήσει για το συνολικό του έργο και τον τόπο μας, ενώ θα παρουσιαστεί και ένα μικρής διάρκειας φιλμ, για τις στράτες των τσοπάνηδων από τα Αγραφιώτικα βουνά στα καμποχώρια.