Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

ev media-logo

Μίνι ανασχηματισμός με εκπλήξεις στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας. Νέοι αντιπεριφερειάρχες και νέες αρμοδιότητες, όρισε ο Φάνης Σπανός

Σε νέα σύνθεση χαρτοφυλακίων και αρμοδιοτήτων στην Περιφερεια Στ. Ελλαδας, προχώρησε σήμερα ο περιφερειάρχης κ Φάνης Σπανός. 

spanos-grafeio12

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η αντικατάσταση του κ. Ηλία Κυρμανίδη από αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, πριν ολοκληρωθεί τουλάχιστον η διετία η οποία προβλέπεται και εκ του νόμου. 

Ωστόσο ο κ. Ηλίας Κυρμανίδης δεν απομακρύνθηκε από τον στενό πυρήνα διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες ως αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η νέα σύνθεση χαρτοφυλακίων και αρμοδιοτήτων στην ΠΣτΕ έχει ως εξής σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια.

»Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, τροποποιούνται οι αρμοδιότητες Αντιπεριφερειαρχών ως ακολούθως:

  • Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Καρακάντζας

  • Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας ορίζεται ο κ. Ηλίας Κυρμανίδης 

  • Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας ορίζεται ο κ. Κώστας Γαλάνης

»Ακόμα, ορίζεται ο κ. Ανδρεάς Τοουλιάς  έμμισθος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19.

Τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας σχετικώς με τη διαχείριση φυσικών φαινομένων, διατηρεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, συνεπικουρούμενος από τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες. 

»Ο κ. Σπανός δήλωσε σχετικά: “Ενόψει των σημαντικών προκλήσεων της Περιφέρειάς μας σε πεδία όπως το Περιβάλλον, η υγειονομική ασφάλεια και η Παιδεία, διαμορφώνουμε μια νέα σύνθεση χαρτοφυλακίων και αρμοδιοτήτων. Εύχομαι καλή επιτυχία στους Αντιπεριφερειάρχες και τους εντεταλμένους συμβούλους στα νέα τους καθήκοντα. Συνεχίζουμε με ομαδικό πνεύμα, σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους μας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους πολίτες της.”»