Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κεραμέως: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το άνοιγμα (και υπό ποιες προϋποθέσεις) των σχολείων

Πέντε εβδομάδες απομένουν για το άνοιγμα των σχολείων, με το υπουργείο Παιδείας να εξετάζει σενάρια και να μην αποκλείει ακόμα και την επαναφορά του μέτρου της εκ περιτροπής διδασκαλίας.2o-dimotiko-louketo1

Η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τη νέα σχολική χρονιά και τα μέτρα που θα παρθούν λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με την υπουργό, το άνοιγμα των σχολείων έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο όπως είπε «αναλύουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία αλλάζουν από την μια ημέρα στην άλλη» και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως σημείωσε, είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία και ποια μέτρα θα παρθούν. «Έχουν συζητηθεί πολλά σενάρια. Έχει συζητηθεί να είναι όλα τα παιδιά στην τάξη, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, ενδεχομένως και με μάσκες ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο της εκ περιτροπής διδασκαλίας. Εμείς είμαστε καθ'όλα έτοιμοι για οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια, παρόλα αυτά περιμένουμε τις τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών, αναφορικά με τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές, η κα Κεραμέως επισήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.