Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο πλούτος της Αγαθίδειου Βιβλιοθήκης, στον Προυσό Ευρυτανίας. Σε εξέλιξη η καταγραφή και ταξινόμηση υλικού

agathidieios-bibliothiki-antidimarxoi

Οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζαλοκώστα Σοφία και Σβερώνης Ιωάννης, στην Αγαθίδειο

Σημαντικό έργο επιτελείται το τελευταίο διάστημα στην Αγαθίδειο Βιβλιοθήκη Προυσού. Μια ομάδα επιστημόνων, υπό την καθοδήγηση της κας Γεωργίας Λαμπροπούλου- Τριχοπούλου, προσφέρει τις υπηρεσίες της με συνέπεια και ζήλο για την καταγραφή του πλούσιου και μοναδικού υλικού της Βιβλιοθήκης.

Σύντομα θα ολοκληρωθεί η καταγραφή και θα ακολουθήσει η ταξινόμηση των συγγραμμάτων, με στόχο η Αγαθίδειος Βιβλιοθήκη να υποδέχεται το αναγνωστικό κοινό όχι μόνο ως δανειστική βιβλιοθήκη, αλλά και ως χώρος που θα μπορεί να φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Καρπενησίου ευχαριστεί θερμά «την ομάδα εργασίας για την προσφορά της και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Προυσού, κ. Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο, για την εποπτεία και τη στήριξη του έργου». 

Η αρχική κληρονομιά που άφησε ο ευεργέτης-εκπαιδευτικός Αναστάσιος Αγαθίδης στον τόπο του ήταν πάνω από 1.000 τόμοι (σήμερα σώζονται περί τους 300) και για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε μια πλούσια πηγή γνώσης για τον Προυσό και τις γύρω περιοχές. Με επίμονη και συστηματική δουλειά, ο αρχειακός πλούτος της βιβλιοθήκης τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί.