Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σουλιώτης προς Λερογιάννη: Αφήστε πιά τον λαϊκισμό”. Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Καρπενησίου προς τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ

Με αφορμή πρόστιμο, που αφορά προφανή παράβλεψη του εξωτερικού λογιστή της επιχείρησης και που επιβλήθηκε από την εφορία Καρπενησίου στην επιχείρηση του δήμου για καταστάσεις ΦΠΑ, άνοιξε νέος κύκλος αντιπαραθέσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο: "...τρέξατε να πανηγυρίσετε", αναφέρει ο δήμαρχος σε επιστολή - απάντησή του στην αντιπολίτευση.souliotis-lerogiannis-ekepppadik


σ.σ. Η καταγγελία Λερογιάννη, δεν δύναται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα μας, καθώς δεν απεστάλη ποτέ στα “Ευρυτανικά Νέα”, ακόμη και μέχρι την τελευταία στιγμή πριν εκδοθεί, χθες Τρίτη αργά το βράδυ, η εφημερίδα. Η ομάδα Λερογιάννη διαλέγει επιλεκτική ενημέρωση των πολιτών του δήμου Καρπενησίου. Διαλέγει τον δρόμο της προπαγάνδας αντι της πληροφόρησης.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ: "Κακοδιαχείριση πριν το 2010"

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Νίκο Σουλιώτη, “... το πρόστιμο είναι υπό αμφισβήτηση και ο εξωτερικός λογιστής της επιχείρησης έχει υποβάλει ένσταση και έχει ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή. Αν η ένσταση απορριφθεί θα αναλάβει ως οφείλει ο ίδιος το κόστος, καθώς συνεργάζεται με την επιχείρηση πολλά χρόνια και πριν το 2010.”

“Δυστυχώς, όλα αυτά, αν και σας ήταν ήδη γνωστά ή σε αντίθετη περίπτωση, μπορούσατε να ενημερωθείτε, τα παραβλέψατε και τρέξατε να πανηγυρίσετε”, αναφέρει στην  απάντησή του ο δήμαρχος Καρπενησίου. 

Μάλιστα, στην απάντησή του ο κ. Νίκος Σουλιώτης, αναφέρεται και σε άγνωστες πτυχές λειτουργίας της δημοτικής επιχείρησης του δήμου πριν το 2010, όταν στη διοίκηση του δήμου ήταν και μέλη της σημερινής δημοτικής ομάδας  του κ. Λερογιάννη, όπως το πρόστιμο που πλήρωσε τότε ο δήμος 25.000 ευρώ για ικανοποίηση δικαστικής απόφασης συκοφαντικής δυσφήμισης που έγινε από αιρετό πρόσωπο της επιχείρησης τότε.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος στην απάντησή του, αναφέρεται και σε ένα τεράστιο ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, οφειλές πριν το 2010, αφήνοντας ερωτηματικά για το πώς προέκυψε αυτό το ποσό - το οποίο πλήρωσε αργότερα ο δήμος Καρπενησίου, αλλά και αφήνοντας να εννοηθεί ότι τότε υπήρξε κακοδιαχείριση στην επιχείρηση.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ:

Απάντηση στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης

“Σε απάντηση των κατηγοριών και των πανηγυρισμών της αντιπολίτευσης για κακοδιαχείριση της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και την επιβολή προστίμου, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, επιτελεί στο ακέραιο το έργο για το οποίο έχει οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργώντας όλα αυτά τα χρόνια με τον ορθότερο τρόπο. Να σημειώσουμε ότι η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ πραγματοποιεί ένα σπουδαίο έργο πολιτιστικού περιεχομένου, κατορθώνοντας όλον τον χρόνο να προάγει τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την παιδεία ως βασικές αξίες, αναδεικνύοντας επιπρόσθετα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας και διασφαλίζοντας την ποιότητα στο έργο της. Επιπλέον, η δραστηριότητά της όλα αυτά τα χρόνια συνεισφέρει πολλαπλά στην τοπική οικονομία και την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από τη διοργάνωση των εκδηλώσεών της. Επιπρόσθετα, ως επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα, ενδυναμώνει την κοινωνική πρόνοια και συνοχή του Δήμου μας, λειτουργώντας και εποπτεύοντας με τον ορθότερο τρόπο προγράμματα κοινωνικής στήριξης, όπως τις δομές: Βοήθεια στο σπίτι στον Δήμο Καρπενησίου και Αγράφων, το ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Μέσα από την κοινωνική της δράση  βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια και στον συνάνθρωπο  και στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες σε όλο τον νομό. Μέσα από την ορθότερη διοικητική και οικονομική διαχείριση και τη συνέπεια που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια, καταφέρνει να επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο για όλους τους δημότες, αποφέροντας μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία μας.      

2. Το πρόστιμο είναι υπό αμφισβήτηση και ο λογιστής της Κοινωφελούς επιχείρησης έχει ήδη υποβάλει σχετική ένσταση και έχει ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή.

3. Σε περίπτωση απόρριψης, ο υπεύθυνος θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη και κυρίως το κόστος.

4. Ο εξωτερικός συνεργάτης ήταν επιλογή της τότε δημοτικής αρχής και συνεργάζεται με την επιχείρηση πριν από το 2010 και κρίναμε σκόπιμο να μην προχωρήσουμε σε αλλαγή λόγω της καλής συνεργασίας που είχαμε. 

5. Ως προς την αμοιβή του, που είναι η μόνη αλλαγή που έγινε από το 2015 μέχρι σήμερα, μειώθηκε σε ποσοστό 50%. 

Δυστυχώς, όλα αυτά αν και σας ήταν ήδη γνωστά ή σε αντίθετη περίπτωση, μπορούσατε να ενημερωθείτε, τα παραβλέψατε και τρέξατε να πανηγυρίσετε. 

Ειλικρινά, η πρακτική σας και η στάση σας μας στεναχωρεί και μας αναγκάζει να θυμηθούμε με τη σειρά μας τα ποσά που πληρώσαμε στη συγκεκριμένη επιχείρηση (περίπου 25.000 ευρώ) σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης που αφορούσε σε συκοφαντική δυσφήμιση συμπολίτη μας από αιρετό στέλεχός της πριν από το 2010

Δε θα θέλαμε να θυμηθούμε τα 1,5 εκατ. ευρώ που αποπληρώσαμε τα τελευταία δύσκολα οικονομικά χρόνια για τον δήμο μας από εκκρεμείς υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί επίσης πριν από το 2010. 

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε την αντιπολίτευση για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα να αφήσει το λαϊκισμό και να συνεργαστούμε για την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας.”