Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αλλαγή σελίδας στους ξενοδόχους. Νέα πρόεδρος αναδείχθηκε η Σοφία Φλέγκα - Ποιοι απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ξεπέρασε το 90% η συμμετοχή των ξενοδόχων στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. «Προτεραιότητά μας η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας, η στήριξή τους και η επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο», το μήνυμα της νέας προέδρου, Σοφίας Φλέγκα.flegka-proedros-xenodoxoi

Μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων δεκαετιών βιώνει ο ξενοδοχειακός κλάδος (και) στην Ευρυτανία. Η πανδημία του κορονοϊού, το προσωρινό κλείσιμο επιχειρήσεων και η υποτονική τουριστική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, δοκιμάζουν τις αντοχές των ξενοδόχων του τόπου. Σε κλίμα ομόνοιας, ωστόσο, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευρυτανίας διεξήγαγε εκλογές και προχώρησε σε ανανέωση προσώπων στο Δ.Σ., με στόχο την επίτευξη νέων στόχων και προκλήσεων.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευρυτανίας, μετά την εκλογική διαδικασία της 29ης Ιουλίου 2020 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αναλυτικά έλαβαν: Γεώργιος Τάκης του Θεοδώρου 30 ψήφους, Σοφία Φλέγκα 28 ψήφους, Θεόδωρος Χονδρός 27 ψήφους, Δήμητρα Δημητρακοπούλου 13 ψήφους, Ιωάννης Μαντζούφας 9 ψήφους και Νικόλαος Τσιάγκας 9 ψήφους.

Κατόπιν συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. που έχει ως εξής: Η Σοφία Φλέγκα αναλαμβάνει Πρόεδρος, με τον Ιωάννη Μαντζούφα στη θέση του Αντιπροέδρου. Η Δήμητρα Δημητρακοπούλου θα είναι Γενική Γραμματέας, ο Γεώργιος Θ. Τάκης ορίστηκε Ταμίας και ο Θεόδωρος Χονδρός ως Μέλος. Ο Νικόλαος Τσιάγκας τοποθετήθηκε, μετά από κλήρωση, αναπληρωματικό Μέλος. Για την Ελεγκτική Επιτροπή, έλαβαν: Νικόλαος Γ. Τάκης 18 ψήφους, Γρηγόριος Φλέγκας 12 ψήφους και Άννα Χονδρού 10 ψήφους.

Συνολικά ψήφισαν 41 μέλη και τις εκλογές διεξήγαγε ο Δικηγόρος Καρπενησίου κ. Κωνσταντίνος Πάζιος. «Η συμμετοχή των Συναδέλφων-Ξενοδόχων ξεπέρασε το 90%, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στο απερχόμενο όσο και στο νέο Δ.Σ., ειδικά σε μια χρονιά πάρα πολύ δύσκολη για την τουριστική κίνηση της περιοχής μας. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ευρυτανίας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της για την συνεχόμενη και αδιάκοπη στήριξή τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ξενοδόχων.

Προτεραιότητες και προκλήσεις

Σε δήλωσή του, ο απερχόμενος Πρόεδρος Δ.Σ., κ. Θεόδωρος Χονδρός, αναφέρει τα εξής:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας κατά το διάστημα 2014-2017 & 2017-2020, είχα ως βασικό στόχο η Ένωση μας να γίνει όχι μόνο και πάλι ενεργή, αλλά και να κατέχει ισχυρή και σοβαρή θέση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Στόχος ο οποίος, σε συνεργασία με τα πολύ ικανά μέλη του Δ.Σ. που είχα την τιμή να συνεργαστώ, επιτεύχθηκε και με το παραπάνω, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου είχαμε να διαχειριστούμε πολύ δύσκολες συγκυρίες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι και ιδιαίτερα την κυρία Σοφία Φλέγκα και τον κύριο Γεώργιο Θ. Τάκη, με τους οποίους είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία. Χαίρομαι ιδιαίτερως για την κυρία Φλέγκα, η οποία έλαβε την τιμή να είναι η νέα Πρόεδρος της Ένωσης, καθώς και για τον κύριο Τάκη, ο οποίος έλαβε της μεγαλύτερης αποδοχής από τα μέλη μας κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων της περιοχής μας για την εξαιρετική συνεργασία μας. Ως μέλος του Δ.Σ. θα συνεχίσω των αγώνα για τα καίρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Εύχομαι καλή θητεία στο νέο Δ.Σ. και την Πρόεδρο».

Αντίστοιχα, η δήλωση της νέας Προέδρου, κας Σοφίας Φλέγκα, έχει ως εξής:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ευρυτανίας για το διάστημα 2020-2023, θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τα μέλη μας με την ψήφο τους όσο και το Δ.Σ. για τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Θεόδωρο Χονδρό για την εξαιρετική δουλειά που έχει προσφέρει ως Πρόεδρος της Ένωσης κατά τις δύο θητείες του, όπως επίσης και τον κ. Γεώργιο Θ. Τάκη για την εξαιρετική και άψογη συνεργασία του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τους αξιότιμους συναδέλφους κ. Ιωάννη Μαντζούφα και Νικόλαο Γ. Τάκη, καθώς και σε όλα τα μέλη μας, οι οποίοι υπήρξαν αρωγοί στις προσπάθειές μας.

Προτεραιότητά μας, όπως ήταν και μέχρι σήμερα, είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας, η στήριξή τους, καθώς και η επίλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Εύχομαι στο νέο Δ.Σ. να έχουμε μια ισχυρή, δυνατή και αποδοτική θητεία, όπως μέχρι σήμερα».