Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων στην πολύπαθη Εύβοια, συμμετείχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου

Σε οκτώ (8) ανέρχονται πλέον τα θύματα από τη θεομηνία που έπληξε την Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής (9/8). Σήμερα αναγνωρίστηκε από τους οικείους του ο 72χρονος που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου στη Χαλκίδα και εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων Καλάμου.pirosbestiko-euboia11

Σημειώνεται ότι ο 72χρονος όπως και μία 73χρονη είχαν παρασυρθεί στη θάλασσα από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα. Η 73χρονη εντοπίστηκε χθες σώα και περισυνελέγη στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου από πλωτό του Λιμενικού Σώματος. Πλέον η θεομηνία έχει στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο ηλικιωμένοι, 86 και 85 ετών, μια 37χρονη και ο σύζυγός της 42 ετών καθώς και ένα βρέφος οκτώ μηνών.

Την ίδια ώρα, ενισχύσεις με προσωπικό και οχήματα στην Εύβοια, απέστειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής (9/8) αναχώρησε για την περιοχή πυροσβεστικό όχημα με δύο άτομα προσωπικό. Συμμετείχαν στον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία, στο Λευκαντί και στην παραλία Βασιλικού, ενώ το ίδιο βράδυ συνέδραμαν στην άντληση υδάτων από οικείες στην περιοχή.

Τη Δευτέρα (10/8) στην Εύβοια έφθασαν δύο ακόμα πυροσβέστες της Π.Υ. Καρπενησίου, που αντικατέστησαν τους συναδέλφους τους συμμετέχοντας στο έργο των συνεργείων για την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή (άντληση υδάτων κ.α.).

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες δέχθηκαν 664 κλήσεις για παροχή βοήθειας, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια, αποθήκες, καταστήματα κ.ο.κ. Εκατό και πλέον άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από οχήματα και οικίες.