Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Οι προς σύσταση, νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου. Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των αιτήσεων

Το ΔΙΕΚ Καρπενησίου προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν επιμόρφωσης και εξειδίκευσης, με ανανεωμένο κάθε φορά αντικείμενο σπουδών. Για το νέο εξάμηνο προτάθηκαν τρεις ειδικότητες.iek-mathima-arxeio

Συνολικά εβδομήντα (70) καταρτιζόμενοι και είκοσι (20) εκπαιδευτές, αποτελούν το έμψυχο δυναμικό του Δημόσιου ΙΕΚ Καρπενησίου, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας και προσφέρει δωρεάν επιμόρφωση σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε ειδικότητες που ανταποκρίνονται σε σύγχρονες ανάγκες.

Στο προηγούμενο εξάμηνο, η κρίση του κορονοϊού ανέστειλε για πολλές εβδομάδες τα μαθήματα, τα οποία, παρά τις δυσκολίες, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Υλοποιήθηκαν οι ειδικότητες: Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης και Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων - Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρέλαιου & Φυσικού Αερίου.

Για το προσεχές εξάμηνο, η διοίκηση του ΙΕΚ πρότεινε προς σύσταση τρεις νέες ειδικότητες: «Συνοδός Βουνού», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Σεφ)» και «Βοηθός Φαρμακείου». Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψήφιους εκπαιδευτές για την κάλυψη των αναγκών κατάρτισης, ενώ οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν -πλην απροόπτου και αστάθμητων παραγόντων- το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.