Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Εύβοιας. Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και παροχή βοήθειας

ped-stereas-euboia-plimmires

Το Προεδρείο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, αποτελούμενο από τον πρόεδρο, δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη Νικόλαο, τον αντιπρόεδρο κ. Ψαθά Γεώργιο (δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων) και τον Γραμματέα κ. Κοντζιά Ιωάννη (δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού), βρέθηκε, την Τρίτη 18/8/2020, στο Δημαρχείο του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Ψαθά, για το ιστορικό και την έκταση της καταστροφής που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή, για την πορεία των έργων και των παρεμβάσεων αποκατάστασης των ζημιών και για τις ανάγκες που έχουν προκύψει για τους κατοίκους του Δήμου.

Αφού εξέφρασαν την οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους για την απώλεια των ζωών των συνανθρώπων μας, οι άνθρωποι της ΠΕΔ επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές του Δήμου και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν με κάθε τρόπο τη δημοτική αρχή για την όσο το δυνατό ταχύτερη επούλωση των πληγών που άφησε η θεομηνία.

Η δε Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας, στην 9η Συνεδρίασή της αποφάσισε την προσφορά 50.000 φιαλών του 1,5 λίτρου, για την κάλυψη μέρους των αναγκών του Δήμου σε εμφιαλωμένο νερό, το οποίο αποτελεί μία από τις πρώτες και κύριες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών λόγω τεραστίων καταστροφών στα δίκτυα ύδρευσης.