Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023

ev media-logo

Τη Δευτέρα (24/8) οι ανακοινώσεις μέτρων για τον κορονοϊό στα σχολεία

Τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης είχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ εντός της ημέρας θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ώστε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα εφαρμοστούν από τις εκπαιδευτικές μονάδες από τις 7 Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία.2o-dimotiko-arxeio11

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τα αυξημένα μέτρα προστασίας θα ανακοινωθούν από τη Νίκη Κεραμέως την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, και ενώ οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους τόσο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την ομαλή πραγματοποίηση των μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικοί αναμένουν σήμερα να ενημερωθούν από την υπουργό.

«Προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη, με ενισχυμένα μέτρα όπως η χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τηλεδιασκέψεις 

Κατά την τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας, η οποία ενημέρωσε για τις αλλαγές που εισάγονται στο σχολείο από την πρόσφατη νομοθεσία, αλλά και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων, δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης, για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολικών μονάδων, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού, των σημαντικών αλλαγών στο πρόγραμμα του σχολείου και την εκπαιδευτική καθημερινότητα που εισήχθησαν από την πρόσφατη νομοθεσία, αλλά και των νέων ρυθμίσεων για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και ταχύτερη στελέχωση των σχολείων μας. Ξεκινούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και προσοχή, με σχέδιο και στενή συνεργασία με όλα τα στελέχη εκπαίδευσης, για να προσφέρουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα εν συνόλω».

Οι επιφυλάξεις των εκπαιδευτικών

Προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση των καθηγητών από τη Νίκη Κεραμέως, ώστε αύριο Παρασκευή να συνεδριάσει η ΟΛΜΕ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση όσον αφορά στα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, τις ελλείψεις σε προσωπικό κ.α.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα «αιφνιδιάστηκε από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αλλά και το υπουργείο και η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκαν με το νέο κύμα της πανδημίας».

Όπως είπε, είναι σοβαρό ζήτημα, «κατά πόσο μπορεί μια τάξη να υποδεχθεί 28 παιδιά με μάσκες. Υπάρχουν κλειστές αίθουσες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να έχουμε τάξεις των 15 ατόμων» ενώ είπε ότι πρέπει να καλυφθεί το κόστος των μασκών, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι γονείς.

ΠΗΓΗ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)