Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές, μέσω των Δήμων, προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών

Για σχέδιο που έχει ήδη προετοιμαστεί και αφορά την κάλυψη, μέσω της αυτοδιοίκησης, με μάσκες όλων των μαθητών της χώρας, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει για όσο διάστημα χρειαστεί.maska-mathitis

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του. Σύμφωνα με τον ίδιο στο υπουργείο είναι έτοιμοι και αναμένουν τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και τη χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές, ενώ ανέφερε ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες. 

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, προς όλους τους δήμους, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία».

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους, ενώ στους εξωτερικούς θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στα διαλείμματα, όπως και την ώρα της Γυμναστικής, δεν θα χρειάζεται», δήλωσε στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως δε, έχει ήδη δηλώσει η υπουργός, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις τάξεις ακόμη και στο Νηπιαγωγείο, σύμφωνα και με την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.