Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ο Αντώνης Κοσσυβάκης στο φαράγγι «Μπουζουνίκου», στη Βαλαώρα των Αγράφων

kossivakis-mpouzonikou

Το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Αντώνη Κοσσυβάκη είχε την ευκαιρία να συναντήσει σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές και άμεσα αξιοποιήσιμες, του δήμου Αγράφων, στο φαράγγι Μπουζουνίκου, ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο οποίος μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:

«Ευχάριστη έκπληξη η επίσκεψη του στελέχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Αντώνη Κοσσυβάκη στο φαράγγι Μπουζουνίκου, στη Δυτική μεριά των Αγράφων, στη Βαλαώρα, στην Κοιλάδα του Αχελώου. Τον κ. Κοσσυβάκη ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου κ. Θωμάς Νταβαρίνος σε ένα  θαυμάσιο τοπίο με πίστες αναρρίχησης,  με σπάνιους γεωμορφολογικούς σχηματισμούς που είναι και ένας μοναδικός βιότοπος με ιδιαίτερο πλούτο σε χλωρίδα και πανίδα».

Το φαράγγι Μπουζουνίκου βρίσκεται ανάμεσα στη Βαλαώρα και τα Τοπόλιανα, του δήμου Αγράφων. Πρόκειται για σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου πανύψηλοι, εντυπωσιακοί βράχοι «αγκαλιάζουν» τη διαδρομή και χαρίζουν στον περιηγητή όμορφες εικόνες, ενώ μικρά σπήλαια τον καλούν να τα ανακαλύψει. Η βλάστηση είναι ιδιαίτερα πλούσια, ενώ πρόσφατα έχει γίνει και μια αξιόλογη προσπάθεια ανάδειξης του σημείου, με το άνοιγμα αναρριχητικών πεδίων από εθελοντές ορειβάτες.