Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Π.Ε. Ευρυτανίας. Κλειστά, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, τα «Ακόνια» - Συνεχίζονται τα έργα στο τμήμα Κρέντη - Κρυονέρι

Νέα οδηγία προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα των Αγράφων, εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Τα έργα στη θέση "Ακόνια" στο οδικό τμήμα Κρέντη - Κρυονέρι, συνεχίζονται.akonia-dromos-kleistos1

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, σύμφωνα με τη σχετική  σηματοδότηση σε όλο το δεσμευμένο οδικό δίκτυο, η οποία έχει γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία Ευρυτανίας για τη διευκόλυνση των οδηγών - ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Τα έργα προϋπολογισμού 550.000 ευρώ στο συγκεκριμένο σημείο διεξάγονται τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια με σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωσή τους, αλλά και συχνές παρατάσεις που οδηγούν σε συχνές διακοπές στην κυκλοφορία του οδικού δικτύου. Να σημειωθεί ότι η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.

Μόλις στις 28 Ιουλίου 2020 δόθηκε νέα 2μηνη παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, με προθεσμία περαίωσης των εργασιών πλέον έως 12 Νοεμβρίου 2020.

Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η απόφαση αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Κρέντης – Κρυονερίου στη θέση “Ακόνια” (...) έως την Παρασκευή 16/10/2020. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών. Ο ανάδοχος στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προετοιμασθεί για την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης για την καλύτερη ενημέρωση των διερχομένων οδηγών και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας».