Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ευρυτανικό ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν. Ζητείται ένα… θαύμα για να εκπροσωπηθεί ο νομός στη Γ’ Εθνική (ΦΩΤΟ)

Η αιφνίδια παραίτηση σύσσωμου του Δ.Σ. του ΑΠΟΚ «Το Βελούχι», λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα και προκαλεί ντόμινο δυσμενών εξελίξεων στο τοπικό ποδόσφαιρο.3

Με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Ευρυτανίας, το απόγευμα (17:30) του Σαββάτου, 29 Αυγούστου 2020, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στο Καρπενήσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ώστε να συζητηθεί το τι μέλλει γενέσθαι με τον εκπρόσωπο της Ευρυτανίας στη Γ’ Εθνική. Αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, ο νομός δεν θα εκπροσωπηθεί στο νέο πρωτάθλημα, ενώ η επικείμενη αλλαγή στον τρόπο ανόδου στη Γ’ Εθνική, προμηνύει περαιτέρω εσωστρέφεια στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο, που βυθίζεται στην ανυποληψία.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της τοπικής ΕΠΣ, Γιώργος Παπαντζίμας, ο οποίος πρότεινε να ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας ομάδας κοινής αποδοχής και ειδκού σκοπού, ομάδας που θα έχει τη στήριξη ολόκληρου του νομού, με στόχο να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το εγχείρημα είναι άκρως φιλόδοξο (αν όχι ουτοπικό), δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια για την πραγμάτωσή του είναι εξαιρετικά «σφιχτά» (το πρωτάθλημα αρχίζει στις 20 Σεπτεμβρίου), ενώ και οι πηγές χρηματοδότησης προς το παρόν… αγνοούνται.2

Όπως ειπώθηκε στη συζήτηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις (και την πρόσφατη εμπειρία), απαιτείται ένα μπάτζετ που θα ξεπερνά τις 60-70.000 ευρώ, τη στιγμή που οι δυνατότητες οικονομικής συνδρομής από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μάλλον μικρές. Αυτό τουλάχιστον σημείωσε στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του δ. Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης. Η αντιπολίτευση στο Δ.Σ. Καρπενησίου εξέφρασε την άποψη ότι πόροι εκ μέρους του δήμου μπορούν να εξευρεθούν, ωστόσο ζήτησε να καταρτιστεί με σαφήνεια το πόσα χρήματα θα χρειαστούν για το εγχείρημα.

Τη σημασία καθορισμού του μπάτζετ, επεσήμανε και ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ενώ οι άνθρωποι του Α.Ο. Ποταμιά σημείωσαν πως θα συμμαχήσουν σε μια κοινή προσπάθεια, ωστόσο δίχως γενναία χρηματοδότηση από Δήμο και Περιφέρεια, τόνισαν, το εγχείρημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Την Κυριακή (30/8) αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για το ζήτημα, με τη συμμετοχή ανθρώπων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, των δημάρχων Καρπενησίου και Αγράφων, του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ Καρπενησίου κ.α.

Περισσότερα, στην έντυπη έκδοση των Ευρυτανικών Νέων5

4