Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Από τον Κιθαιρώνα ως τη Νιάλα. Στην Ευρυτανία έφθασαν οι πεζοπόροι που μετέχουν στο οδοιπορικό κατά των αιολικών

Στο Καρπενήσι έφθασαν, την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, οι πεζοπόροι που παίρνουν μέρος στην πρωτοβουλία «Οδοιπορικό Ενάντια στη Λεηλασία των Βουνών και της Φύσης», μήκους 314 χιλιόμετρων.odoiporiko-aiolika-karpen2

Στην πλατεία Καρπενησίου

Περίπου τριάντα (30) άτομα διανυκτέρευσαν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου και την επομένη, Τετάρτη 2/9, ξεκίνησαν, με προορισμό το Κερασοχώρι του δ. Αγράφων (28χλμ), όπου έμειναν το βράδυ. Την Πέμπτη 3/9 σειρά έχει η διαδρομή Κερασοχώρι-Άγραφα (28χλμ), απ’ όπου η ομάδα θα φθάσει στη Νιάλα.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από τον Κιθαιρώνα στις 21 Αυγούστου. Πέρασε από τον Ελικώνα, την Κίρφη, τον Παρνασσό, την Γκιώνα, την Οίτη, τα Βαρδούσια, την Οξιά καιπ πλέον βρίσκεται στην Ευρυτανία, έχοντας διασχίσει περισσότερες από 30 πόλεις και χωριά. Συνολικά, οι πεζοπόροι θα καλύψουν περισσότερα από 310 χιλιόμετρα.

«Το βουνό είναι πολύτιμο συλλογικό αγαθό και κανένα κράτος ή οι λειτουργοί του δεν νομιμοποιούνται να το αντιμετωπίζουν μόνο ως “αναξιοποίητη γη” και να το “παραχωρούν” με τα κριτήρια της αγοράς. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα βουνά στην Ελλάδα είναι η σχεδιαζόμενη μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Βήμα με βήμα μετράμε τις πληγές που η αδηφάγος “ανάπτυξη” έχει ανοίξει στα σώματα των βουνών και των ορεινών κοινοτήτων. Δρασκελίζουμε τις κορυφές και τις ράχες που προορίζονται να έχουν την ίδια τύχη και φωνάζουμε ΟΧΙ στην καταστροφή τους», αναφέρει η πρωτοβουλία που διοργανώνει το οδοιπορικό.

odoiporiko-aiolika-karpen1

(Φωτο: Θοδωρής Τσώνης)