Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ανείπωτη θλίψη για τον χαμό του 27χρονου Παναγιώτη Πλεξίδα, απόφοιτου Δασοπονίας Καρπενησίου – "Eσβησε" στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς

Ένα νέο παιδί, γνωστό και αγαπητό στη μικρή κοινωνία του Καρπενησίου, όπου και σπούδασε στο τοπικό τμήμα Δασοπονίας, ο Παναγιώτης Πλεξίδας, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε παραλίμνια περιοχή του Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν εθελοντής πυροσβέστης και κατάγονταν από το Αγρίνιο.plexidas-panos1

Ο Παναγιώτης Πλεξίδας υπέστη ανακοπή κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στον τομέα του εθελοντικού κλιμακίου Παραβόλας όπου και υπηρετούσε στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Π.Υ. Αγρινίου, ο άτυχος νεαρός συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς τα ξημερώματα του Σαββάτου σε περιοχή του Καινούργιου, όταν ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να δείξει η νεκροψία – νεκροτομή. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δευτέρα 7/9 στον Ι.Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, στις 10.00 το πρωί.

Η ανακοίνωση της Π.Υ. αναφέρει: "Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη θέση Χαραυγή της Τ.Κ. Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, ο εθελοντής πυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης του Θεοδώρου, ετών 27, ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γ.Ν. Αγρινίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση".

"Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι έσβησε το χαμόγελο του Παναγιώτη για πάντα... Ξεχώριζε καθώς ήταν πάντα ευγενικός και πρόθυμος, πάντα χαρούμενος, γεμάτος ιδέες και καλή διάθεση. Καλό ταξίδι Παναγιώτη στη γειτονιά των αγγέλων και εμείς, οι καθηγητές σου, θα σε θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελό σου", έγραψε η Νατάσα Παντέρα, καθηγήτρια του Παναγιώτη στο Τμήμα Δασοπονίας & ΔΦΠ Καρπενησίου.

Ο Παναγιώτης Πλεξίδας είχε δημιουργήσει φιλίες και ήταν γνωστός στην κοινωνία του Καρπενησίου, ενώ, μεταξύ άλλων, είχε εργαστεί σε καταστήματα εστίασης και είχε ασχοληθεί με το κικ μπόξινγκ. Τα τελευταία δυο χρόνια εργάζονταν ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Φίλοι και συμφοιτητές δηλώνουν συντετριμμένοι από τον αδόκητο χαμό του.

(με στοιχεία από firefightingreece.gr & Ευρυτανικά Νέα)