Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η πρωτοβουλία του δήμου Αγράφων, η ανάγκη επικοινωνίας των ηλικιωμένων στα χωριά και το «αντίδοτο στη μοναξιά»

Στο πρόγραμμα «Γεια σου παππού, γεια σου γιαγιά», που αρχίζει να υλοποιεί ο δήμος Αγράφων, με στόχο να φέρει τους ηλικιωμένους, μόνιμους κατοίκους των χωριών κοντά -μέσω της τεχνολογίας- στους δικούς τους ανθρώπους που ζουν μακριά, έχουν αναφερθεί πρόσφατα τα Ευρυτανικά Νέα.geia-sou-pappou-programma

Υπάλληλος του δήμου Αγράφων, εφοδιασμένος με έναν φορητό υπολογιστή, ΘΑ επισκέπτεται τα σπίτια ηλικιωμένων που επικοινωνούν με το δήμο και μέσω εφαρμογών, Θα συνδέεται με τους υπολογιστές ή τα κινητά τηλέφωνα των εγγονιών ή παιδιών και συγγενών, φέρνοντας τους παππούδες και τις γιαγιάδες σε επαφή με τους αγαπημένους τους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να γράψει και τα φάρμακα των ηλικιωμένων.

«Στόχος μας είναι να στήσουμε γέφυρα επικοινωνίας όλων των ηλικιωμένων ατόμων του Δήμου μας για να έρχονται σε επαφή με όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα όλες τις ημέρες του χρόνου αλλά και με δομές υγείας που είναι απαραίτητες», αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

«Το αντίδοτο της μοναξιάς», συνεχίζει, «αλλά και των δύσκολων ημερών που διανύουμε λόγω της πανδημίας, έρχεται να εξομαλύνει αυτή η διαδικτυακή επαφή η οποία θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει την διαπροσωπική επαφή μιας και το επιτάσσουν οι καταστάσεις γιατί θέλουμε οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας να νιώθουν ότι ακόμα έχουν συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

«Αναδύεται και επιτάσσεται», σημειώνει ακόμα ο δήμαρχος, «η ανάγκη να βρεθούμε μπροστά σε αυτή τη νέα πρόκληση όλοι εμείς, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να βγουν από την απομόνωση και να έρθουν σε επαφή με τους οικείους τους, συγγενείς και φίλους, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Κάτι τέτοιο ξεκινά ο Δήμος Αγράφων ο οποίος σε συνεργασία με την e-Trikala Α.Ε δημιούργησαν ένα καινοτόμο τρόπο επικοινωνίας των ηλικιωμένων δημοτών μας με τις οικογένειές τους. Ακόμα θα τους παρέχει και την δυνατότητα με την βοήθεια ενός υπαλλήλου να επικοινωνούν με τον γιατρό τους για προβλήματα υγείας που τους απασχολούν αλλά και να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τα φάρμακα τους αποφεύγοντας έτσι μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

Είναι σημαντικό για όλους μας, οι ηλικιωμένοι του δήμου μας να μην παραμένουν μοναχικοί, να μην είναι μόνοι. Και αυτό είναι υποχρέωση όλων μας».