Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ανοίγουν τα σχολεία. Τι ώρα και πώς θα γίνουν οι αγιασμοί στο Καρπενήσι - Επιστροφή στα θρανία για 1.547 παιδιά

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς -της πιο ιδιαίτερης από ποτέ- έχει ξεκινήσει. Τα σχολεία ανοίγουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, καθώς τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν σε μετάθεση της έναρξης κατά μία εβδομάδα. Την ίδια μέρα, ως είθισται, θα τελεστεί και ο αγιασμός. Σε 1.547 άτομα ανέρχεται το μαθητικό δυναμικό του ν. Ευρυτανίας για τη σχολική χρονιά 2020-’21.agiasmos-gel-arxeio-old

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού φέρνει αλλαγές και στην τέλεση του αγιασμού. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ο αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στην αυλή, παρουσία… εκπροσώπων εκπαιδευτικών και μαθητών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Στην συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί κάθε αίθουσα ξεχωριστά, όπου θα βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της έναρξης των σχολείων, με πρώτο μέλημα την τήρηση των μέτρων προστασίας. Όπως έχει αναφερθεί, η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ με ευθύνη των δήμων, τη Δευτέρα (14/9) θα διατεθούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μεταξύ των άλλων μέτρων, προβλέπονται διαφορετικά διαλείμματα με στόχο τον περιορισμό του συγχρωτισμού μεταξύ μαθητικών ομάδων, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικός καθαρισμός κ.α. Πριν λίγες ημέρες, εξάλλου, οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων προχώρησαν στην πρόσληψη συνολικά 19 ατόμων πλήρους αλλά και μερικής απασχόλησης, ως προσωπικού καθαριότητας.

Οι αγιασμοί

Τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, οριστικοποιούνται οι ακριβείς ώρες τέλεσης των αγιασμών στις σχολικές μονάδες της Ευρυτανίας, ενώ ζήτημα προέκυψε λόγω του ότι ο αγιασμός συμπίπτει με την εορτή του Τιμίου Σταυρού. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, ο αγιασμός θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, στις 11.00 στο 1ο και 2ο Δημοτικό, στις 11.15 στο 3ο Δημοτικό.

Στη Β/θμια, ο αγιασμός στο σχολικό συγκρότημα Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ)-1ου Γυμνασίου Καρπενησίου θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί, ενώ στις 11.30 θα τελεστεί στο Eπαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Καρπενησίου και στο 2ο Γυμνάσιο στον Προφ. Ηλία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στις κατά τόπου σχολικές μονάδες.

(το άρθρο ανανεώνεται...)