Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τις μάσκες αναμένουν τα σχολεία σε Καρπενήσι και Άγραφα, ανέλαβε καθήκοντα το προσωπικό καθαριότητας

Στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο έως την τελευταία τάξη του λυκείου, επιστρέφουν, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές και μαθήτριες ανά την επικράτεια. Σε συνθήκες πανδημίας και με τα κρούσματα να παρουσιάζουν αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες, ζητούμενο και πρωταρχικό μέλημα είναι η ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.katharistries-maskes-paidi

Δύο σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, είναι η παραλαβή και διανομή των μασκών, καθώς και η ανάληψη καθηκόντων από το προσωπικό καθαριότητας.

19 καθαρίστριες στα σχολεία

Σε επίπεδο νομού Ευρυτανίας, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, τα νέα είναι θετικά. Τόσο στον δήμο Καρπενησίου όσο και στον δήμο Αγράφων, οι καθαρίστριες έχουν πιάσει δουλειά και θα αναλάβουν το δύσκολο έργο του τακτικού καθαρισμού των αιθουσών και κοινόχρηστων χώρων των σχολικών μονάδων. Τις προηγούμενες ημέρες, οι δήμοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αξιολόγησης και προχώρησαν στην υπογραφή των συμβάσεων με τις καθαρίστριες. Οι δύο δήμοι της Ευρυτανίας προχώρησαν στην πρόσληψη συνολικά 19 ατόμων πλήρους αλλά και μερικής απασχόλησης.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων, καθώς για τις 12 θέσεις που είχε προκηρύξει ο δήμος Καρπενησίου, κατατέθηκαν συνολικά 83 αιτήσεις. Τελικά, τα 8 άτομα που θα απασχοληθούν για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων του δήμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης είναι οι: Κουρλού Αφροδίτη, Καρανίκα Βασιλική, Δελενίκα Φωτεινή, Κόκκοτα Μαργαρίτα, Κοντογεώργου Βασιλική, Ασπροποταμίτη Κωνσταντία, Φούκα Φωτεινή και Κεχριμπάρη Θεοδώρα. Τα υπόλοιπα τέσσερα (4) άτομα που θα απασχοληθούν θα είναι μερικής απασχόλησης και πρόκειται για τις Ξενια Άννα, Μαρούλη Βασιλική, Παπαγιάννη Χρυσούλα και Κυρίτση Γεωργία.

Όσον αφορά τον δήμο Αγράφων, είχε προκηρύξει συνολικά επτά (7) θέσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν συνολικά 24 αιτήσεις. Οι θέσεις ειδικότητας ΥΕ Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων είναι μερικής απασχόλησης και καλύπτονται από τις εξής υποψήφιες: Κουτσου Αγγελική, Αθανασίου Ελένη, Ροΐδη Κωνσταντία, Φωτοπούλου Ειρήνη, Σκλαπάνη Ελένη, Γατή Λιντια και Μαγγανα Γεωργία.

Σε αναμονή για τις μάσκες

Την ίδια ώρα, με καθυστέρηση κινείται, από το Υπουργείο Εσωτερικών, η διαδικασία αποστολής -μέσω της ΚΕΔΕ- των μασκών προστασίας. Σε πρώτη φάση, ο δήμος Καρπενησίου θα παραλάβει συνολικά 1.600 επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, τις οποίες θα διανείμει κατόπιν στους διευθυντές των σχολείων σε Καρπενήσι και Άγραφα. Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός θα παραλάβει (σε... δόσεις) συνολικά 3 μάσκες.

Το πότε, όμως, θα φθάσουν οι μάσκες δεν έχει αποσαφηνιστεί, την ώρα που ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, κάλεσε τους δημάρχους να είναι σε εγρήγορση, ώστε να παραλάβουν τις μάσκες ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, για να τις διανείμουν έγκαιρα στα σχολεία.

"Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕΔΕ έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων", σημειώνει η ΚΕΔΕ. "Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών".

Είναι πιθανό η παράδοση των μασκών στον δήμο Καρπενησίου να γίνει σήμερα Παρασκευή 11 ή το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, καθώς προτεραιότητα θα δοθεί στους μικρούς δήμους της χώρας.