Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τι… γυρεύουν αεροσκάφη C-130 πάνω από το Καρπενήσι;

Πτήσεις πάνω (και) από την Ευρυτανία, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες αεροσκάφη C-130. Το μεσημέρι της Τετάρτης (9/9), τέσσερα αεροσκάφη πραγματοποίησαν διέλευση σε χαμηλό ύψος πάνω από την πόλη του Καρπενησίου, με κατεύθυνση βορειοδυτική, ενώ ακολούθησαν και άλλες πτήσεις τις επόμενες ημέρες.c130-karpenisi

Ένα C-130 με φόντο το Βελούχι, το πρωί του Σαββάτου 12/9/20

Πρόκειται για πτήσεις στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης "Stolen Cerberus VII", που πραγματοποιείται, από τις 8 έως τις 20 Σεπτέμβριου 2020, με ορμητήριο την αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Στην άσκηση παίρνουν μέρος προσωπικό και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ από πλευράς ΗΠΑ συμμετέχει κλιμάκιο της 86th Airlift Wing, με έδρα την αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, της 435th Air Ground Operations Wing, με έδρα επίσης το Ramstein, και της 57th Rescue Squadron, με έδρα την αεροπορική βάση Aviano στην Iταλία.

Σκοπός της "Stolen Cerberus VII" είναι η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μέσα από ρεαλιστικά, διακλαδικά σενάρια αεροπορικών επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα κοινή εκπαίδευση σε αποστολές εκκένωσης τραυματιών από το πεδίο της Μάχης (MEDEVAC), πτήσεις χαμηλής ναυτιλίας, ρίψεις φορτίων και αλεξιπτωτιστών σε στεριά και θάλασσα, ημέρα και νύχτα, καθώς και ρίψεις λέμβων και ομάδων Διασωστών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (11/9), αεροσκάφη C-130 της 37th Airlift Squadron των ΗΠΑ και της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, ενώ την άσκηση παρακολούθησε μέσα από αεροσκάφος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.