Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Άγραφα: Διαμάχη για τις… οδοντόκρεμες στους μαθητές. Η καταγγελία Μπαμπαλή και η απάντηση της δημοτικής αρχής Αγράφων

Θέμα με την καταλληλόλητα (ή μη) χρήσης των προϊόντων στοματικής υγιεινής που ο δήμος Αγράφων προσέφερε στους μαθητές των σχολείων, ανέκυψε ύστερα από σχετική καταγγελία του τέως δημάρχου, Θεόδωρου Μπαμπαλή. Για ανυπόστατες κατηγορίες κάνει λόγο η νυν δημοτική αρχή, που παραθέτει και απάντηση της εταιρείας παραγωγής.

odontrokremes-mpampalis-kardampikis

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook και τίτλο «Καλή Σχολική Χρονιά στους μαθητές με ληγμένες οδοντόκρεμες από τους άρχοντες των Αγράφων», ο κ. Μπαμπαλής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, γράφοντας τα εξής:

«Οδοντόκρεμες με ημερομηνία λήξης (11. 2011) από το Νοέμβριο του 2011 μοίρασαν στους μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου Αγραφων οι άρχοντες του τόπου μας, όπως μας αναφέρουν πολλοί συμπατριώτες μας!

Σε συσκευασία δώρου που αναγράφεται: "Δήμος Αγράφων" μεταξύ άλλων υπάρχει και η ληγμένη οδοντόκρεμα, που έπρεπε να αποσυρθεί πριν από 9 ολόκληρα χρόνια! Καμαρώνουν μάλιστα για το κατόρθωμά τους αυτό σε σχετική ανάρτηση στο fb πριν από 4 μέρες ο Δήμαρχος, η αρμόδια αντιδήμαρχος και οι συνεργάτες τους!

Σχετική ανάρτηση υπάρχει τις τελευταίες ώρες και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγράφων, όπου επισήμως πλέον αλληλοσυγχαίρονται, καμαρώνουν και δέχονται συγχαρητήρια από τους Δημότες!

ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής δεν άργησε να έρθει, με τον αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Γκορόγια, να γράφει, απευθυνόμενος προς τον τ. δήμαρχο:

«Κύριε Μπαμπαλή καλησπέρα σας. Πλέον η ανυπαρξία σας όσον αφορά το θεσμικό σας ρόλο στο Δήμο Αγράφων δε έχει όριο… Ο ρόλος του δημάρχου δεν σας ανήκει πλέον... αλλά δικαιολογώ την αγωνία σας για να κλέψετε λίγα λεπτά δημοσιότητας καθώς οι δημότες σας έχουν βάλει στο περιθώριο!! Δηλώνετε υπέρμαχος των Αγράφων αλλά αποδεικνύεται ότι μόνο για να καταστρέψετε τον δήμο είστε ικανός. Η νέα δημοτική αρχή προσπαθεί να επαναλειτουργήσει τον μηχανισμό τον οποίο τον αφήσατε σε αδράνεια. Αντί να προσφέρετε βοήθεια, γιατί όλοι πρέπει να συμβάλουν να πάει μπροστά ο τόπος, εσείς προσπαθείτε με ανούσια πράγματα να βάλετε κατά της δημοτικής αρχής...

Τρανό παράδειγμα αυτή η ανάρτηση σας που χωρίς να ενημερωθείτε πρώτα, κάνατε καταγγελία όσον αφορά την προσφορά του προϊόντος στους μαθητές των σχολείων. Αυτό και αν είναι δείγμα της ανικανότητας σας! Σάς συμβουλεύω λοιπόν στο μέλλον να είστε πιο προσεκτικός στις αναρτήσεις σας διότι η συγκεκριμένη είναι βαριά καταγγελία η οποία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα διότι έχει να κάνει με την υγεία... Αν αγαπάτε λοιπόν τον τόπο σας αφήστε τις μικροπολιτικές και βοηθήστε με διαφορετικό τρόπο. Χρειαζόμαστε προτάσεις σοβαρές από την αντιπολίτευση την οποίαν ασκείται εσείς και οι συνεργάτες σας.. Ευχαριστώ (…)».

odontrokremes-22

Η ανταπάντηση του Θεώδορου Μπαμπαλή στον κ. Γκορογία ηρθε άμεσα ως εξης:

"Κύριε Γκορογια εφόσον μάθετε πρώτα να διαβάζετε μπορείτε κατόπιν και να εκφράσετε γνώμη! Η φωτογραφία πάνω από το προσβλητικό σχόλιό σας που αναρτήθηκε, αποδεικνύει αυτά ακριβώς που έγραψα.! Πάνω στο προϊόν γράφει επί λεξη: ΣΥΝΙΣΤΆΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΊ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 11. 2011! ΝΑ προσέχετε τους χαρακτηρισμούς και τα γραπτά σας! Δεν σας επιτρέπω να γράφετε αυτά που γράψατε και με αφορούν! Ολα τα υπόλοιπα θα τακτοποιηθούν καταλλήλως! Αυτά και δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σας!"

 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θέση πήρε και ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, που παρέθεσε την τοποθέτηση της εταιρείας παραγωγής:

«Απάντηση του γενικού διευθυντή της BEKALM που βάζει τα πράγματα στη θέση τους...

Κε Δήμαρχε,

Θα ήθελα με ένα sort κείμενο να σας διαβεβαιώσω ότι η κατηγορία στοματικής υγειινής (οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα) με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης,εδώ και πάνω από 5 χρόνια, δεν υποχρεούται να αναφέρει πάνω στη συσκευασία Ημερομηνία λήξης αλλά μόνο LOT (παρτίδα).

Όσα προϊόντα υποχρεούνται να αναγράφουν ημερομηνία λήξης θα πρέπει χαρακτηριστικά να γράφεται εμπρός της ημερομηνίας η λέξη Expire ή Exp ( Λήξη ) και να εκτυπώνεται με διακριτά μαύρα γράμματα.
Στη συγκεκριμένη οδοντόκρεμα η οποία παρασκευάζεται στην Ισπανία, αναγράφεται και πάνω στο σωληνάριο ΜΟΝΟ το LOT (παρτίδα).

Με εκτίμηση,
Δημητρίου Κωνσταντίνος

Γενικός Διευθυντής
BECALM AE».