Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σκύλος νεκρός από «φόλα», καταγγέλλουν κάτοικοι του Αγίου Νικολάου Ευρυτανίας

skili-fola-ag-nikolaos

Το άτυχο ζώο

Περιστατικό δηλητηρίασης και θανάτωσης τετράποδου ζώου, καταγγέλλουν στα Ευρυτανικά Νέα κάτοικοι του χωριού Άγιος Νικόλαος. Όπως λένε, πριν περίπου δέκα ημέρες, κάτοικος του χωριού που φρόντιζε και τάιζε έναν σκύλο, βρήκε, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, το ζώο νεκρό, με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης.

Επρόκειτο για στειρωμένο και εμβολιασμένο -από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Καρπενησίου- αδέσποτο ζώο, που έφερε το χαρακτηριστικό κολάρο στον λαιμό. Λέγεται ότι ένα ακόμα σκυλί κατανάλωσε «φόλα» αλλά άνθρωποι του χωριού πρόλαβαν το μοιραίο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν έγινε καταγγελία για το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι η θανάτωση ζώων διώκεται αυτεπάγγελτα, κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση μιας τέτοιας πράξης, με οποιοδήποτε τρόπο (ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Δεν απαιτείται η καταβολή χρηματικού παραβόλου για τη μήνυση.

Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση κάθε ζώου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ.