Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κλείνουν σχολεία προληπτικά στη Δυτ. Ελλάδα, ενόψει της επερχόμενης σοβαρής κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή (18/9) όλα τα σχολεία και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.kleista-sxoleia

Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για λόγους πρόληψης και εξαιτίας του επικείμενου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί. Την απόφαση, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, έλαβε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης.

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας περιοχές σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Τονίζεται ότι σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν οι περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς και Ζακύνθου, ενόψει της κακοκαιρίας ΙΑΝΟΣ.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις παραπάνω περιοχές από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πώς θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία η Ευρυτανία