Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Έκλεισαν δρόμοι στα Άγραφα λόγω κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο. Η κακοκαιρία δοκιμάζει τις αντοχές υποδομών

ag theodwros_trovato_syllogos

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε οδικά τμήματα του νομού Ευρυτανίας φέρουν τα ισχυρά φαινόμενα της κακοκαιρίας Ιανός. Σύμφωνα ενημερωτικό δελτίο (τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) της ΓΕΔ Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει σε ισχύ διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των οχημάτων, στις ε.ο. Αγράφων - Βραγγιάνων και Αγράφων – Tροβάτο του δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, λόγω έντονης βροχόπτωσης, προηγηθείσας κατολίσθησης και φερτών υλών στο οδόστρωμα.

Επίσης, όπως έχει αναφερθεί από το μεσημέρι, διακοπή κυκλοφορίας έχει γίνει στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 12η έως την 27η χ/θ, στο ύψος των Λουτρών Υπάτης.

Τα φαινόμενα παρουσιάζουν από αργά το βράδυ νέα έξαρση στην Ευρυτανία, δίνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα παραμένει η Πολιτική Προστασία. Σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας περιμένουμε από το πρωί του Σαββάτου.

Περισσότεροι από 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα έπεσαν σε ένα 24ωρο στη Μυρίκη Καρπενησίου, στοιχείο ενδεικτικό της έντασης της κακοκαιρίας.