Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τα αιολικά στο επίκεντρο, στη σημερινή (21/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου - Δείτε τα θέματα

Η 14η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6.00 το απόγευμα, στην οδό Ν. Τσιαμπούλα  (κτήριο ΚΑΠΗ, 3ος όροφος). Θα γίνει δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας.dimotiko-simboulio-karpen12

Στη θεματολογία ξεχωρίζει η συζήτηση και διαμόρφωση ψηφίσματος για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη θέση «Πικροβούνι» (1ο θέμα). Το προηγούμενο διάστημα, η πρόεδρος του Δ.Σ., κα Γεωργία Γκαρίλα, είχε απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και συλλόγους που επιθυμούν να τοποθετηθούν για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τη δημοσίευση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την τοποθέτηση τριών ανεμογεννητριών στην περιοχή «Πικροβούνι», να καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους -όπερ και εγένετο. Εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης.

Θα συζητηθούν, επίσης, τα εξής θέματα:

-Αναμόρφωση προϋπολογισμού –τεχνικού προγράμματος έτους 2020 (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Κεραμάρης Δημήτριος)

-Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για απαλλαγή επιχειρήσεων από το ενιαίο τέλος καθαρισμού και φωτισμού εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19  (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Κεραμάρης Δημήτριος)

-Προέλεγχος αιτήματος ενδιαφερόμενου για χορήγηση άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα και με εγκατάσταση ενός (1) ειδικά διασκευασμένου τραπεζιού (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης Ιωάννης)

-Τεκμηρίωση  της αδυναμίας εκτέλεσης της εργασίας: Συντήρηση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, από το προσωπικό του Δήμου (αφορά την ειδικότητα υδραυλικού) (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Γενιτσαρόπουλος Χρήστος)

-Επί αιτήματος Ε.Ε.Ε.ΕΚ Καρπενησίου για τη λειτουργία τμήματος μαθητείας σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  σχολ. έτος 2020-2021 (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κα Ζαλοκώστα Σοφία)

-Οικονομική ενίσχυση δημότη (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κα Ζαλοκώστα Σοφία).

Διαβάστε ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 23/09/2020