Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου

sxoli-bizantinis-mousikis11

Την καλλιέργεια μουσικής αγωγής και παιδείας προσφέρει κάθε χρόνο, σε δεκάδες παιδιά, η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής, της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου. Ενόψει της έναρξης των μαθημάτων για τη νέα χρονιά, η σχολή ενημερώνει για τα είδη και μουσικά όργανα που διδάσκονται.

«Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση της μουσικής μας κληρονομιάς», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «σας γνωρίζουμε πως στη Σχολή μας (που στεγάζεται στον Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων) συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής. Συγκεκριμένα θα διδάσκονται: Βυζαντινή Μουσική και τα προβλεπόμενα από τον νόμο ειδικά μαθήματα, Θεωρία και Solfez Ευρωπαϊκής Μουσικής, Χορωδία Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής, Ορχήστρα μαθητών παραδοσιακών οργάνων, Βιολί, Κλαρίνο, Λαούτο και Κρουστά.

Η έναρξη μαθημάτων θα γίνει την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου και ο αγιασμός θα τελεστεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα. Δίδονται τα τηλ. επικοινωνίας: 2237400359, 6974114208 & 6974358810».