Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Εκπαιδεύτηκαν στο Καρπενήσι οι έφεδροι καταδρομείς της Στ. Ελλάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρακτική εκπαίδευση δώδεκα (12) μελών της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Στ. Ελλάδος στην περιοχή του Καρπενησίου.efedroi-katadromeis-karpenisi1

Οι έφεδροι καταδρομείς συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας, με θέμα: «Διάσωση από βράχο - Βασικές Αρχές Βουνού Και Ορειβασίας». Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 - 15 Σεπτεμβρίου με εκπαιδευτή τον κ. Μήτσιο Βασίλη (εκπαιδευτής ορειβασίας αναρρίχησης - οδηγός βουνού), στον χώρο της Λέσχης (Λαμία) για το θεωρητικό κομμάτι, και στην περιοχή του Καρπενησίου & Κεφαλόβρυσου για την πρακτική εκπαίδευση και εξάσκηση.

Σκοπός της εκπαίδευσης, αναφέρει η Λέσχη, ήταν η κατάρτιση των εκπαιδευομένων σε θέματα διάσωσης από βράχο - βασικές αρχές ορειβασίας και αναρρίχησης με γενικούς στόχους: κατάλληλες τεχνικές για την αντιμετώπιση καταστάσεων διάσωσης από βράχο, χρήση και προσαρμογή τυπικού διασωστικού εξοπλισμού και χρήση καινοτόμου εξοπλισμού διάσωσης. Από το 2001 η Λέσχη εντάσσεται στο Εθνικό Σύστημα Εθελοντισμού και εγγράφεται στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Ο βασικότερος στόχος της Λέσχης είναι η εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρουν οι καταδρομείς.