Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

1ο Δημοτικό Σχολείο: Θα συμμετάσχει για 2η χρονιά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Όπως ανακοινώθηκε, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου θα λάβει μέρος, για 2η συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+.1o-dimotiko-erasmus-omadiki

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Βουλγαρική Εθνική Υπηρεσία και το ΙΚΥ, για το σχέδιο KA229 «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων», με τίτλο «Rivers Introduce Valuable Environmental Reaction and Sustainability» και ακρωνύμιο «R.I.V.E.R.S.».

Βασική ιδέα του προγράμματος είναι η αδελφοποίηση των ποταμών και λιμνών γύρω από τις πόλεις των συμμετεχουσών χωρών. Θα πάρουν μέρος οι χώρες: Βουλγαρία, Ελλάδα, Λιθουανία, Κροατία, Πορτογαλία και Σλοβακία. Φυσικά, για την ομαλή υλοποίηση του πρόζτεκτ, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα παραπάνω κράτη.

Το σχολείο ταξίδεψε και πέρυσι ανά την Ευρώπη (προ κορονοϊού), μέσω αντίστοιχου ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «H.E.A.L.» και θέμα την Αγωγή Υγείας και την Εκπαίδευση.

Σε ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει ήδη, από τα προηγούμενα χρόνια, το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοιου είδους δράσεις είναι αναμφισβήτητα μια χρήσιμη εμπειρία που αφήνει αξέχαστες αναμνήσεις και χαρίζει πολύτιμα εφόδια, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο, πολυπολιτισμικό περιβάλλον.