Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Προβλήματα στην Ευρυτανία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό τα ξημερώματα

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ευρυτανία τις πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο του νόμου. Έπεσαν πάνω από 60 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε λίγες ώρες.

prousos-petres-dromosall-0

ΦΩΤΟ. Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στον δρόμο Καρπενήσι-Προυσός

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 

Από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν αρκετές ζημιές σε πολλά σημεία στα όρια του δήμου Καρπενησίου. 

Τα χωριά Αλέστια και Εσωχώρια, στην περιοχή του Προυσού, έχουν αποκλειστεί από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο. Δύο μηχανήματα του δήμου Καρπενησίου επιχειρούν και, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη, θα δοθεί σύντομα πρόσβαση στους δύο οικισμούς. 

Νωρίτερα το πρωί, στην θέση "Πατήματα", στο οδικό δίκτυο Καρπενήσι - Προυσός, ο δρόμος έκλεισε λόγω κατολίσθησης. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, τα οποία επιχείρησαν το πρωί, έχουν ανοίξει και πάλι τον δρόμο, ο οποίος ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς συχνά πέφτουν πέτρες στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του δικτύου. 

Επίσης, πρόβλημα υπάρχει από υπερχείλιση ρέματος στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Καρπενησίου, ψηλά στο βουνό, όπου υπάρχει έργο του Δασαρχείου για τη συγκράτηση φερτών υλικών και το οποίο φαίνεται να έχει υποστεί ζημιά, με κίνδυνο τα φερτά υλικά να κατακλύσουν την Ε.Ο. Καρπενησίου - Λαμίας, λίγο πριν το τούνελ. Στο σημείο σπεύδει ο ίδιος ο δήμαρχος Καρπενησίου, ενώ υπάρχουν ήδη μηχανήματα που εργάζονται.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ηπιότερα είναι τα φαινόμενα που έπληξαν το νομό μας στην περιοχή του δήμου Αγράφων. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τους αρμόδιους, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα από τις πρωινές βροχοπτώσεις, ωστόσο ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή για να επέμβει αν χρειαστεί.

Θυμίζουμε ότι η περιοχή υπέστη πολύ σημαντικές καταστροφές από το πέρασμα του "Ιανού", που σταδιακά επιχειρείται να αποκατασταθούν.