Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Παιδιατρικές εξετάσεις σε χωριά των Αγράφων, από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου. Σύμπραξη ιδιωτικής πρωτοβουλίας και Δήμου

Από τη Δευτέρα 12 έως και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στις Δ.Ε. Ραπτοπούλου, Βαλαώρας, Παλαιοκατούνας και Κρέντης του δήμου Αγράφων, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός έλεγχος.ippokratis1

Η δράση έρχεται λίγο μετά την παρουσία στη Γρανίτσα Αγράφων των Κινητών Ιατρικών Μονάδων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που εξέτασαν 350 Αγραφιώτες όλων των ηλικιών (έγιναν 1000 και πλέον εξετάσεις). Στον πολύπαθο τομέα Υγείας στα Άγραφα, αντίστοιχες ενέργειες του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επικροτούνται, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους κατοίκους των Αγράφων, που συχνά αισθάνονται πολίτες… «δεύτερης κατηγορίας», στερούμενοι βασικές υπηρεσίες υγείας.

Τούτη τη φορά, η δράση προληπτικής ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον δήμο Αγράφων και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η πρωτοβουλία, στόχο έχει να «ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων», διαβάζουμε σχετικά.

Για την υλοποίηση της δράσης του δωρεάν προληπτικού παιδιατρικού ελέγχου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει, το κινητό πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς, καθώς και από άλλο προσωπικό του Οργανισμού. Σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής, καθώς με το πέρας κάθε εξέτασης ο χώρος θα αερίζεται και θα απολυμαίνεται καταλλήλως. 

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τη Δευτέρα 12 έως και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Αγράφων, στο τηλέφωνο 2237351127, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.