Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Πέντε χωριά του δήμου Καρπενησίου αποκλεισμένα. Λόγω κατολισθήσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έκλεισαν οι δρόμοι. Επιχειρούν μηχανήματα του δήμου Καρπενησίου

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τον νομό Ευρυτανίας από τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του δήμου Καρπενησίου.katolisthisi-24234234-0

katolisthisi-24234234-1

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμο, αυτή τη στιγμή βρίσκονται αποκλεισμένα πέντε χωριά στην περιοχή του Προυσού και συγκεκριμένα τα χωριά: Εσωχώρια, Σαρκίνη, Αλέστια, Καταβόθρα και Αρέντα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, βρίσκονται επί ποδός, τρία μηχανήματα τα οποία καθαρίζουν τον δρόμο από τις κατολισθήσεις και τις πέτρες που έχουν πέσει στο οδικό δίκτυο και αναμένεται μέχρι αργά το απόγευμα να έχει δοθεί πρόσβαση σε όλα τα χωριά.

Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν στην περιοχή Στένωμα - Αγία Τριάδα στην πίσω πλευρά του Βελουχίου, λόγω κατολισθήσεων και υπερχείλιση ρεμάτων στο αγροτικό δίκτυο που οδηγεί σε κτηνοτροφικές μονάδες. Οι αρχές επιχειρούν και σε αυτό το σημείο.

prousos-petres-dromosall-0

Ο δρόμος Καρπενήσι – Προυσός, είναι ανοιχτός. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά μετά την επέμβαση μηχανημάτων νωρίς το πρωί, ωστόσο χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς λόγω συχνής πτώσης πετρών στο οδόστρωμα.

Θετικό είναι το γεγονός ότι σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η Κυριακή (27/9) θα κυλήσει χωρίς βροχές.