Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Επιχείρηση απόσυρσης των παλιών κάδων, ξεκίνησε ο δήμος Αγράφων. Σχέδιο και για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

agrafa-kadoi-palioi-aposirsi

Ξεκίνησε η επιχείρηση - «σκούπα» του δήμου Αγράφων που σκοπεύει τα επόμενα τρία χρόνια να καθαρίσει την περιοχή από τους παλιούς κάδους απορριμμάτων αλλά και τα οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους και συνιστούν αισθητική και περιβαλλοντική ρύπανση

Η περισυλλογή ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας με την απόσυρση των κάδων απορριμμάτων. «Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να γίνει σωστά η αρχή για την ένταξη της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα των δημοτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον δήμο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η περισυλλογή και εκποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, σύμφωνα και με τον σχετικό διαγωνισμό που είχε διενεργήσει ο δήμος στις αρχές του καλοκαιριού. Να θυμίσουμε πως τον Ιούνιο (Ευρυτανικά Νέα, αρ. φυλ. 904/3-6-20) ο δήμος είχε απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή αναδόχου, ο οποίος με ιδία μέσα (γερανούς κ.ο.κ.) και προσωπικό θα μαζεύψει τα οχήματα που θα χαρακτηριστούν στο τέλος του κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) και εν συνέχεια θα τα οδηγεί σε περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση και τεμαχισμό.