Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

"Για τα παιδιά μας πρόκειται!". Η αντιδήμαρχος Σοφία Ζαλοκώστα απαντάει στην καταγγελία περί επικίνδυνων φθορών στα σχολεία

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση 620 λέξεων, η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος του δήμου Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα, απαντά στην ανώνυμη καταγγελία αναγνώστη, που ανέφερε φθορές και προβλήματα στη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου - Γενικού Λυκείου Καρπενησίου (δείτε εδώ).likeio-zalokosta-sofia11

Όπως τονίζει με έμφαση, ουδέποτε κινδύνευσε μαθητής-τρια από πτώση σοβάδων, ενώ άμεσες είναι οι ενέργειες του δήμου σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, ύστερα από συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολείων. Η αντιδήμαρχος αναφέρει μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν αναβαθμίσει το σχολικό συγκρότημα και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο.

«Αλήθεια για ποιες τραγικές συνθήκες αναφέρεστε λοιπόν;», αναρωτιέται η κα Ζαλοκώστα και προσθέτει: «…αφού τόσο αμέριστο ενδιαφέρον και ευαισθησία σας διακατέχει, γιατί δεν υπογράφετε επώνυμα έχοντας το θάρρος της γνώμης σας; Για τα παιδιά μας πρόκειται!».

Η απάντηση της αντιδημάρχου Παιδείας, κας Σοφίας Ζαλοκώστα, έχει ως εξής:

"Σε συνέχεια του ΑΝΩΝΥΜΟΥ ηλεκτρονικού μηνύματος που λάβαμε τόσο εμείς όσο και τα τοπικά ΜΜΕ απαντούμε, δράττοντας μιας μεγάλης ευκαιρίας που μας δίνεται μέσα από την ανώνυμη, κατασκευασμένη ανακοίνωση καθώς και την επιλεκτική ανάρτηση φωτογραφιών να αναφερθούμε στις ενέργειες μας ως Δήμος αναφορικά με τα σχολεία μας προς ορθή ενημέρωση των συνδημοτών μας .

-Αναφορικά με την ανακριβή περιγραφή σας που πολύ γλαφυρά αναφέρει… «σοβάδες πέφτουν μέσα στις αίθουσες και πάνω στα κεφάλια των μικρών μαθητών», σας ενημερώνω πως την Παρασκευή 25/9 προκλήθηκε αποκόλληση μικρού τμήματος σοβά σε αίθουσα εκτός χρήσης μη προσβάσιμη για τους μαθητές η οποία αποκαταστάθηκε άμεσα μόλις γνωστοποιήθηκε από συνεργείο του Δήμου μας, χωρίς ουδέποτε να κινδυνεύσει κανένας μαθητής.

-…«κάθε τρεις και λίγο κάποιο απ’ τα υπέργηρα σώματα καλοριφέρ τρυπά πλημμυρίζοντας αίθουσες», αλήθεια πότε τρύπησαν και πλημμύρισαν αίθουσες; Ουδέποτε ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου ότι συνέβη κάτι τέτοιο, ο υδραυλικός μας είναι παρών σε κάθε αίτημα του σχολείου, ελέγχει και συντηρεί τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και αποκαθιστά άμεσα τις μικροζημιές που προκύπτουν.

-Και συνεχίζετε... «κατεστραμμένες πόρτες που κλείνουν ΜΟΝΟΝ εσωτερικώς με σύρτες (!!!) και χαλασμένα αλουμινένια παράθυρα που δεν ανοίγουν πλέον για τον αερισμό των αιθουσών»Αλήθεια μιλάμε για το ίδιο σχολείο; Όλες οι πόρτες κλείνουν κανονικά και βέβαια το επίσημο έγγραφο που ζητήσαμε από την διευθύντρια και το σύλλογο διδασκόντων να μας αποστείλουν δηλώνοντας τις ανάγκες για μικροεπισκευές και συντήρηση, το μόνο που αναφέρει για σύρτες είναι ένας μεντεσές στο γραφείο των καθηγητών. Αλήθεια λέτε να μην το πρόσεξαν οι διδάσκοντες αυτό που καταγγέλλετε με στόμφο;

-Και τα καθίσματα που ως «μυστικός πράκτορας» καταφέρατε να τα φωτογραφίσετε ως τέλειος, λαθραίος, ανώνυμος σκηνοθέτης (εντός του σχολικού χώρου που δεν επιτρέπεται να βρίσκεστε χωρίς την άδεια της διευθύντριας) σας διαβεβαιώνω πως δεν είναι σε χρήση και δεν κάθονται μαθητές όπως κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται αλλά είναι προς επισκευή.


Αγαπητέ Ανώνυμε/η

Θεωρώντας πως οι πηγές σας αφενός δεν ήταν ασφαλείς και έγκυρές αφετέρου οι απόψεις σας για τον εξωραϊσμό και την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου φανερώνουν πως μόνο για την ασφάλεια και το καλό των μαθητών δεν ενδιαφέρεστε σας αναφέρω έγκυρα - επώνυμα πάντα- τα εξής:

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:

Για πρώτη φορά το σχολικό αυτό συγκρότημα με τη δημιουργία πύλης εισόδου καθιστά τα παιδιά μας ασφαλή. Η πόρτα κλείνει πλέον και με τη διάθεση θυροτηλεφώνου και θυροτηλεόρασης υπάρχει προστασία των μαθητών, έλεγχος από το εκπαιδευτικό προσωπικό και περιορισμός της εξόδου των παιδιών που μέχρι πέρυσι ήταν εκτεθειμένα σε κινδύνους.

-Κάθε τμήμα διαθέτει διαδραστικό πίνακα συμπεριλαμβανομένου των καλλιτεχνικών και της μουσικής Υπάρχει σύνδεση ίντερνετ παρέχοντας ποιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία

-Εσωτερική μικροφωνική εγκατάσταση σε κάθε τάξη αλλά και σε όλους τους χώρους του σχολείου για άμεση επικοινωνία και ενημέρωση με το γραφείο των καθηγητών.

-Οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι άριστες: (τρεις καθαρίστριες στο 1ο γυμνάσιο για 8 ενεργά τμήματα! και άλλες τρεις στο ΓΕΛ (!) ενώ προβλεπόταν μια καθαρίστρια για κάθε σχολείο.

-Για τον προαύλιο χώρο, τους χώρους άθλησης, το πράσινο αλλά και τον καταπληκτικό φωτισμό δεν θα αναφερθώ γιατί όλοι το γνωρίζουμε και το απολαμβάνουμε καθημερινά ως πραγματικό στολίδι.

 

Αλήθεια για ποιες τραγικές συνθήκες αναφέρεστε λοιπόν; Αφού τόσο ενδιαφέρεστε για το καλό των μαθητών και την ασφάλεια τους γιατί δεν ενημερώσατε ποτέ το σύλλογο των καθηγητών των σχολείων και τους αντίστοιχους διευθυντές που κατέχουν θέση ευθύνης, γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν τον πρώτο λόγο; Γιατί δεν το διαβιβάσατε στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ως άμεσα ενδιαφερομένους με τους οποίους παρεμπιπτόντως έχουμε άριστη συνεργασία και τακτική επικοινωνία; Και εντέλει αφού τόσο αμέριστο ενδιαφέρον και ευαισθησία σας διακατέχει γιατί δεν υπογράφετε επώνυμα έχοντας το θάρρος της γνώμης σας; Για τα παιδιά μας πρόκειται!

Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε εδώ παρόντες, σε δύσκολες συγκυρίες, με διάθεση διαλόγου και πραγματικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των παιδιών και την διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο βαθμό του εφικτού!

 

H Αντιδήμαρχος Παιδείας

Σοφία Ζαλοκώστα".