Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Άγραφα: Καφενεία στο "σφυρί". Νέες δημοπρασίες για καταστήματα σε τρία χωριά, που παραμένουν ξενοίκιαστα

Στην εκμίσθωση συνολικά τεσσάρων (4) δημοτικών ακινήτων προχωρά ο δήμος Αγράφων. Πρόκειται για ανεκμετάλλευτα ακίνητα στις κεντρικές πλατείες χωριών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως ως καφενεία.kafeneio-arxeio11

Τα τελευταία δύο -τουλάχιστον- χρόνια, ο δήμος πραγματοποιεί αλλεπάλληλες δημοπρασίες με σκοπό να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα και να ζωντανέψουν και πάλι τα χωριά, προσδοκώντας παράλληλα και έσοδα από τα ενοίκια που θα εισπράττει.

Έτσι, για ακόμη μια φορά, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγράφων, που συνεδρίασε δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών, στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 αποφάσισε την εκ νέου δημοπράτηση τεσσάρων ακινήτων στη Δάφνη, τη Γρανίτσα και τη Μαυρομμάτα, για τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

Στη Δάφνη

To ακίνητο που βρίσκεται στο πάνω μέρος της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης, έχει συνολική επιφάνεια 55,50 τ.μ. μαζί με WC και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ήτοι «Καφέ Μπαρ- Εστιατόριο - Ψησταριά - Σνακ Μπαρ» εφ’ όσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις. Ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει μία ή και περισσότερες από τις ανωτέρω χρήσεις.

Η δημοπρασία για το εν λόγω ακίνητο έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 9.00 το πρωί, στο δημοτικό κατάστημα Κερασοχωρίου, ωστόσο, σε περίπτωση που αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί στις 22/10/2020, στον ίδιο τόπο και ώρα. Σημειώνεται πως αν και η δεύτερη δημοπρασία αποβεί άγονη, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, οι όροι της οποίας καθορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατώτερο όριο πρώτης προσφοράς ορίστηκε το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ ανά έτος.

Στη Γρανίτσα

Δύο είναι και τα δημοτικά ακίνητα που ενοικιάζει ο δήμος Αγράφων στην Τ.Κ. Γρανίτσας. Πρόκειται για ισόγεια καταστήματα στον συνοικισμό Κάτω Ποταμιάς, εμβαδού 105,26 τ.μ. (με wc) και 55,93 τ.μ. (με 1 wc), αντίστοιχα.

Το μεν πρώτο θα δημοπρατηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 (στις 11.00 το πρωί) με κατώτερο όριο πρώτης προσφοράς τα 380 ευρώ ετησίως, ενώ το δεύτερο, επίσης στις 15/10 (στις 10.00 το πρωί) με πρώτη προσφορά τα 200 ευρώ/έτος. Σε περίπτωση που οι δημοπρασίες αποβούν άγονες, θα επαναληφθούν, μετά από μία εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 22/10, επίσης στο δημοτικό κατάστημα Κερασοχωρίου.

Στη Μαυρομμάτα

Τέλος, το ακίνητο που βρίσκεται στην πλατεία της Τ.Κ. Μαυρομμάτας, είναι ισόγειο, έχει εμβαδόν 71,06 τ.μ. μαζί με το WC, και αναμένεται να δημοπρατηθεί και αυτό στις 15 Οκτωβρίου 2020, από τις 12.00 έως τη 1.00 το μεσημέρι, με τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ ετησίως. Δύναται να αξιοποιηθεί ως «Καφέ Μπαρ- Εστιατόριο - Ψησταριά - Σνακ Μπαρ» εφ’ όσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις.

Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εσόδων, στο τηλέφωνο 22373 51126.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)