Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(Upd) Ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη του 22χρονη με κινητικά προβλήματα

olympos-giannakou1

«09:02 π.μ φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας», έγραψε στα social media ο νεαρός αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου, ο οποίος ανέβηκε με επιτυχία στον Όλυμπο έχοντας στην πλάτη του μια 22χρονη με κινητικά προβλήματα.

Όπως είχαν γράψει τα Ευρυτανικά Νέα, η Ελευθερία Τόσιου, φοιτήτρια βιολογίας στη Θεσσαλονίκη, είχε εκφράσει πριν λίγο καιρό στον Μάριο την επιθυμία ν' ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, μια διαδρομή που ο ίδιος έχει ολοκληρώσει με επιτυχία ήδη 50 φορές. Η 51η όμως, όπως έλεγε, επρόκειτο να είναι γι' αυτόν η πιο ξεχωριστή. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο», σημειώνει στην ανάρτηση ο αθλητής, ενημερώνοντας για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του απαιτητικού -μα τόσο όμορφου- εγχειρήματος.

«Η Ελευθερία θα δεθεί πάνω σ' ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο και θα την έχω στην πλάτη μου καθ' όλη τη διάρκεια της αναρρίχησης, ενώ μια ομάδα θα έχει φροντίσει να με δέσει και να μ' ασφαλίσει πάνω στους βράχους. Κομμάτι- κομμάτι θα αναρριχηθούμε προς τον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου», εξηγούσε λίγες ημέρες πριν.

olympos-giannakou2