Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ανέλαβε ο νέος Ηγούμενος στο Μοναστήρι Προυσού. Μητροπολίτης: "Για να πάμε από το καλό, στο καλύτερο" (ΒΙΝΤΕΟ)

από την έντυπη έκδοση

Ο π. Ιωαννίκιος, της Μητροπόλεως Λαρίσης, είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2020, ο νέος Ηγούμενος στο Μοναστήρι Προυσού, σύμφωνα με απόφαση του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Επιβεβαιώθηκε απόλυτα το αποκλειστικό ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων της 9ης Σεπτεμβρίου, που προκάλεσε εντύπωση στις τάξεις της τοπικής Εκκλησίας.iannikios-mitropolitis-gerasimos

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος Ηγούμενο Προυσού, π. Γεράσιμο, μετά από 3,5 χρόνια θητείας. Τον είχε τοποθετήσει Ηγούμενο στο Μοναστήρι του Προυσού, ο ίδιος, αρχές του 2017.

Ο πάτερ Γεράσιμος Τσιρώνης, ετών 38, είχε προβιβαστεί από τον βαθμό του Ιερομόναχου, στον βαθμό του Αρχιμανδρίτη, από τον κ. Γεώργιο. Πριν τοποθετηθεί στην Ι.Μ. της Παναγίας Προυσιώτισσας, ήταν ηγούμενος στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βράχα Ευρυτανίας.

Την απόφασή του είχε λάβει ο Μητροπολίτης Καρπενησίου πολύ καιρό πριν, στις αρχές καλοκαιριού. Ο νέος Ηγούμενος, με εντολή του Μητροπολίτη, βρισκόταν ήδη στο Μοναστήρι του Προυσού το τελευταίο -τουλάχιστον- 2μηνο πριν τοποθετηθεί και επίσημα στη συγκεκριμένη θέση.

Ο π. Γεράσιμος, ως τέως ηγούμενος της Ι.Μ. Προυσού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήθελε να αποχωρήσει από το Μοναστήρι, το οποίο αγάπησε τα χρόνια που το υπηρέτησε. Παραμένει στο μοναστήρι Προυσού ως ιερομόναχος.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

«Από το καλό στο καλύτερο»

Στους λόγους της αντικατάστασης του μέχρι τώρα ηγουμένου στο Μοναστήρι του Προυσού π. Γεράσιμου, αναφέρθηκε με την ευκαιρία τον εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο Άγιο Καρπενησίου -όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους- ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, ο οποίος δήλωσε:

«Έγινε μία αντικατάσταση με ελπίδα πάντα ότι θα πάμε από το καλό που ήμασταν, στο καλύτερο. Στο σκεπτικό μας δεν υπάρχει κάποια άλλη αλλαγή και δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο νέος Ηγούμενος

Νέος ηγούμενος της Παναγίας Προυσιώτισσας, από τις 15 Σεπτεμβρίου, τοποθετήθηκε με απόφαση του Μητροπολίτη Καρπενησίου, ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος (κατα κόσμον Νικόλαος) Βαρβαρέλης, γεννηθείς στον Αλμυρό το 1956.

Ο π. Ιωαννίκιος είναι απόφοιτος λυκείου. Έχει στενές σχέσεις με τη Μονή, καθώς έγινε μοναχός στον Προυσό το 1975 αλλά έφυγε μετά από τέσσερα χρόνια. Διετέλεσε επί  σειρά ετών κληρικός των Μητροπόλεων Δημητριάδος και Λαρίσης.