Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ετοιμοπόλεμοι οι δήμοι της Στερεάς. Σε επιφυλακή για το νέο κύμα κορονοϊού, σύσταση από την ΠΕΔ για επαγρύπνηση

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, απευθύνει συστάσεις στους πολίτες για συνεχή επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων.  «Οι δήμοι είναι ετοιμοπόλεμοι για το νέο κύμα κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη», είναι το μήνυμα συνεδρίασης του οργάνου.ped-stereas-maskes1

Πριν λίγες ημέρες στη Λαμία, υπό την προεδρία του δημάρχου Καρπενησίου και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΔ), στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συζητήθηκε το θέμα της έξαρσης που παρατηρείται στα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα αλλά και στη Στερεά Ελλάδα.

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και συστήνουν στους πολίτες να ακολουθούν ευλαβικά και με μεγάλη προσοχή τα μέτρα προστασίας από τον ιό.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τα μέχρι τώρα ενεργά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη Στερεά, ανέρχονται σε 102. Αυτά είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα που προέκυψαν από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από τον ΕΟΔΥ στους πέντε νομούς, μεταξύ αυτών και στην Ευρυτανία. Ωστόσο, παρά τις συστάσεις, οι πολίτες δε φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και η πανδημία προχωράει με αυξητικούς ρυθμούς.

Σουλιώτης: "Τα μέτρα προστασίας είναι το άτυπο εμβόλιο"

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Σουλιώτης τόνισε: "Οι δήμοι ανταπεξήλθαν πλήρως στον ρόλο τους κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του COVID-19. Παραμείναμε όρθιοι, σταθήκαμε και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες δίπλα στους πολίτες και καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας όλες τις αρμοδιότητες που μας ανατέθηκαν".

Απαιτείται προσοχή

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα με τα αυξημένα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αττική καθημερινά καταγράφονται τριψήφιοι αριθμοί νέων κρουσμάτων, κάτι που ανησυχεί έντονα το επιτελείο της Κυβέρνησης, αλλά πολλά είναι και τα κρούσματα τα οποία καταγράφονται στην επαρχία και απαιτούν σύνεση από όλο τον πληθυσμό.

"Είναι ξεκάθαρο πως έχει ξεκινήσει ήδη το νέο κύμα της πανδημίας, το οποίο φαίνεται να είναι σφοδρότερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μάσκες, η τήρηση των αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών αποτελούν, προς το παρόν, το άτυπο εμβόλιο κατά του ιού. Πρέπει όλοι μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και τους συνανθρώπους μας γενικότερα, να ακολουθήσουμε τις συστάσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Είμαστε κοντά στους πολίτες

"Κοινός μας στόχος είναι να ασθενήσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι και να μην υπάρξει, ει δυνατόν, κανένα νέο θύμα. Εμείς, ως δήμοι, θα είμαστε και πάλι έτοιμοι, τόσο το προσωπικό όσο και οι αιρετοί, για να βάλουμε πλάτη και να είμαστε δίπλα στους δημότες μας", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και δήμαρχος Καρπενησίου.