Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Ζήτησαν ενίσχυση των δομών Υγείας και μέτρα στα σχολεία της Ευρυτανίας - Συγκέντρωση στην πλατεία Καρπενησίου

Ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των πολιτών δηλώνουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα (18:00) της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

apergia-plateia1

Οι ομιλητές, εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων και κομματικών οργάνων (Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, Σωματείο Μουσικών Ευρυτανίας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ευρυτανίας, Λαϊκή Επιτροπή Αγράφων), έκαναν λόγο για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των δομών Υγείας στην Ευρυτανία μέσω στελέχωσης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, λειτουργίας ΜΕΘ-ΜΑΦ κ.α., ενώ ζήτησαν να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό στα σχολεία και η Πολιτεία να μεριμνήσει για εργαζόμενους και ανέργους, όπως και για τη μείωση στα κόστη θέρμανσης. Αρνητικά σχολιάστηκε, πάντως, η μη χρήση μάσκας από την πλειονότητα των συγκεντρωθέντων.

ΒΙΝΤΕΟ

Στο τέλος, ψήφισαν ομόφωνα και διά βοής σχετικό ψήφισμα, το οποίο αναφέρει τα εξής:

"Η ύφεση που πυροδοτήθηκε και από την πανδημία και από την πολιτική της κυβέρνησης μας οδηγούν σε νέες δυσκολίες και αδιέξοδα. «Οσα ξοδεύουμε τώρα για οικονομικές ενισχύσεις θα τα ζητήσουμε πίσω σε φόρους» δήλωσε ο αναπλ. υπουργός οικονομικών για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Παράλληλα τα «ήξεις αφίξεις» της κυβέρνησης όσον αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, τα ελλιπή μέτρα και πρωτόκολλα στα σχολεία, και οι τεράστιες ελλείψεις στο Σύστημα Υγείας εντείνουν την ανησυχία για τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος.

Τα προβλήματα αυτά είναι πολύ έντονα και στην Ευρυτανία με την ανεργία, την φτώχια και τελικά την ερήμωση να έχουν χτυπήσει κόκκινο. Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με την «μισή δουλειά-μισή ζωή» των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ούτε με την μετάθεση των όποιων φορολογικών υποχρεώσεων. Την ίδια ώρα οι κτηνοτρόφοι βιώνουν την απόλυτη εγκατάλειψη εκτεθειμένοι στον καταρροϊκό πυρετό, το υψηλό κόστος παραγωγής, τους εμπόρους.apergia-plateia2

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-άμεση κάλυψη του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων, του Θεραπευτηρίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και όλες τις κρίσιμες ειδικότητες (παθολόγοι, πνευμονολόγοι κ.α.). Μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού

-Βελτίωση των υποδομών. Ίδρυση ΜΕΘ και ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

-Να μην ακυρωθούν απαραίτητες ιατρικές πράξεις και χειρουργεία λόγω της πανδημίας.

-Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό στα σχολεία. στο Πανεπιστήμιο, στο ΙΕΚ για να μην υπάρχει τμήμα πάνω από 15 μαθητές ή φοιτητές. Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας.

-μαζικά/δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό. Δωρεάν παροχή μασκών και αντισηπτικών.
Διεκδικούμε επίσης:

-Να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση. Αρκετά πληρώσαμε τόσα χρόνια. -κάλυψη των απωλειών. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης.

-μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.

-Στήριξη των ανέργων και των εποχιακά εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. -κατάργηση των πλειστηριασμών α' κατοικίας.

-μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και των τιμολογίων της ΔΕΗ για να μην παγώσουμε εμείς και τα παιδιά μας και αυτόν τον χειμώνα.".

apergia-plateia3