Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Οι επικουρικοί του Θεραπευτηρίου ζητούν παράταση των συμβάσεων εργασίας τους. Στήριξη και ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ.

Να παραμείνει στις θέσεις του το επικουρικό προσωπικό αιτείται από το Υπουργείο Εργασίας το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, που έλαβε ομόφωνη απόφαση. Το θέμα της ανάγκης διατήρησης του υπάρχοντος επικουρικού προσωπικού, συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτηρίου Καρπενησίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020.therapeutirio-eisodos-2019

Την έντονη διαμαρτυρία της για τις επικείμενες μαζικές απολύσεις, είχε εκφράσει μια ημέρα νωρίτερα, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών Υπαλλήλων, με το σχετικό έγγραφο να κοινοποιείται στο Δ.Σ. από τους επικουρικούς υπαλλήλους του Θεραπευτηρίου.

Όταν ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα της 7Κ/2019, τέσσερα (4) άτομα που σήμερα εργάζονται επικουρικά στο ΘΧΠ, θα πρέπει να αποχωρήσουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων, που μπορεί να χρειαστεί μέχρι και έξι μήνες.

Κατά τη διαλογική συζήτηση, τα μέλη του Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου εξέφρασαν την άποψη πως η απασχόληση του επικουρικού προσωπικού του Θεραπευτηρίου κρίνεται αναγκαία και επιτακτική, καθώς, όπως ανέφεραν, η δομή παρέχει υπηρεσίες φροντίδας και πρόνοιας σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους αυτοεξυπηρετούμενους και άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις πνευματικές ή κινητικές και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν), ενώ λειτουργεί σε 24ωρη βάση και είναι απαραίτητο το προσωπικό του να εργάζεται σε βάρδιες όλες τις ημέρες του χρόνου και όλο το 24ωρο.

Όπως επισημαίνει η απόφαση, τα κενά που προέκυψαν από συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων στο ΘΧΠ δεν έχουν καλυφθεί με νέες προσλήψεις και για την κάλυψη των αναγκών του, την εύρυθμη και την αδιάλειπτη λειτουργία του, το Θεραπευτήριο απασχολεί από τον Ιανουάριο του 2018 επικουρικό προσωπικό με συμβάσεις ΙΔΟΧ. Εξαιρετικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη κάλυψη, μέχρι την πλήρωση των θέσεων της προκήρυξης 7Κ/2019 (σ.σ. θα προσληφθούν 6 μόνιμοι υπάλληλοι στο ΘΧΠ), των υπηρεσιακών αναγκών, τονίζει ακόμα το Δ.Σ. «Οι συμβάσεις μας λήγουν με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων και όχι πέραν της 31/12/2020. Από μέρα σε μέρα, η έκδοση των προσωρινών πινάκων, από τον ΑΣΕΠ, θα σημάνει ‘ξαφνικό θάνατο’ για όσους δεν είμαστε μέσα και θα αφήσει τα Κέντρα Πρόνοιας & Θεραπευτήρια χωρίς έμπειρο προσωπικό», επισημαίνουν οι επικουρικοί υπάλληλοι.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου ομόφωνα αποφάσισε τα εξής: «Αιτείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το υπάρχον επικουρικό προσωπικό να παραμείνει στις θέσεις του ως την έκδοση του ΦΕΚ Διοριστέων της Προκήρυξης 7Κ/2019, για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, που συνίστανται στην αδιάλειπτη λειτουργία του Θεραπευτηρίου και την προστασία της ζωής των περιθαλπόμενων μας».

Στο πλευρό των επικουρικών υπαλλήλων στέκεται και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Ευρυτανίας, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.